10 Kasım LPG KABLO

Kia alma hikayeniz nasıl gerçekleşti???

'Sohbet' forumunda raif1983 tarafından 19 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

  1. raif1983

    raif1983 Usta Sürücü

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesaj:
    801
    Alınan Beğeniler:
    11
    Şehir:
    İSTANBUL
    Bütün foruma saygılarımı sunarım:)
     
  2. maminci

    maminci Ralli Pilotu

    Katılım:
    21 Ekim 2010
    Mesaj:
    1.494
    Alınan Beğeniler:
    10
    Şehir:
    Malatya
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Ben de sn raif1983 e teşekkür ederim, en güzel başlıklardan birisini açtı..
    Alıp memnun olmak çok güzel umarım kalıcı memnun olur herkes..
     
  3. Boza

    Boza Sürücü

    Katılım:
    5 Kasım 2011
    Mesaj:
    134
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Merhaba,

    6-7 ay önce aracımı değiştirmeye karar vermiştim. Gezmediğim galeri, internette bakmadığım forum kalmamıştı nerdeyse. 2005 (eski kasa) Opel Corsa kullanıyordum ve yine B sınıfı araç bakıyordum.

    -İlk başta Ford Fiesta Dizel düşünüyordum dış tasarımı zamanında ödül almış olsa bile zamanla yüzünü eskitmişti bu araba ve içi oldukça dar geldi bana 40000 küsür fiyatıyla canımı yaktı ve koşar adım çıktım bayiden.
    -Sonra VW Polo için Doğuş otoya gittim, yüzüme bakan bir satış temsilcisi olmadığı için kendi imkanlarımla aracı incelemeye çalıştım ama bu aracın yakıt tüketimi beni tatmin etse de içi donanım ve özellikle de güvenlik olarak birşey vermediğini ve karşılığında fiyat olarak çok şey istediğini görünce de içimden hadi ordan dedim ve çıktım.
    -B Sınıfları araba da beklentimi bulamayınca kürkçü dükkanı misali Opel'e gittim ve bu sefer C sınıfı olabilir mi diyerek bir hayale dalıp Yeni Astra'ya baktım arabanın iç dizaynı koltuk döşeme dikişlerine kadar hepsine hayran kaldım ama 50000 küsürlerdeki fiyatı bu rüyamı sona erdirdi ve aracın yan sinyalleri dikiz aynasında yok bahanesiyle ordan uzaklaştım.


    Baktım benim bu basma kalıp dizel sevdam bana pahalıya patlıyacak oturup hesap kitap yaptım. İnternette forumlara takıldım yılda 15.000 km yi geçemeyen birisi için dizelin lüks LPGnin gereksiz benzinlinin ise mantıklı tercih olduğunu öğrenince benzinli araçları araştırdım.

    Sonra Benzinliler arasında Hona Jazz'ın az yaktığını öğrendim. Bayan arabası laflarına kulağımı tıkayıp Honda bayisine gittim ellerinde Jazz yoktu. Olsun dedim (Satış temsilcisi bayanın şirinliğine hayran olarak)500TL kaporayı verdim beğenmezsem kaporamı geri vereceklerdi. Artık kafamda kararımı vermiştim bu iş bitti. Honda Jazz'ım olacak diye. Ancak Honda forumlarından öğrendiğim artık Japonya'dan Jazz gelmediğini Çin ve İngiltere Fabrikalarından geldiğini öğrenince bayiyi aradım Çin'den gelen Jazz istemediğimi söyledim. Onlar da beni 2 hafta sonra aradılar İngiltere'den gelen bir Jazz için ancak bu sefer aracın rengini beğenmedim. Bakır rengiydi. Söz verdikleri gibi kaporamı geri verdiler ve boynu bükük çıktım bayiden.
    -Ekim ayında umutsuzca nette araştırma yaparken TESADÜF Kia Rio ile karşılaştım ve o esnada bittim bu arabaya. Donanımlarına, özelliklerine vs. tüm herşeyiyle isteklerimin üzerindeydi.
    Daha henüz lansmanı yapılmamıştı ve bilinmiyordu. Bayiye gittim ellerinde teşhir için kullanılan 1.25 Fancy Benzinli 2011 modelini Park sensörü, Cam Film, Koltuk Koruma hediyeleriyle aldım.

    Ve bana kalırsa hala bu arabanın reklamı yapılmıyor. Çoğu insan bilmiyor. Çelik Motor'un burda çok yanlışı var ama ben yine de yurdum insanının Alaman hayranlığına dua ediyorum sayelerinde aynı sınıftaki Alaman arabalarından daha konforlu ve donanımlı araçlara daha hesaplı fiyatlara biniyoruz...

    Satırlarımı sabırla okuduğunuz için teşekkürler...
     
  4. raif1983

    raif1983 Usta Sürücü

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesaj:
    801
    Alınan Beğeniler:
    11
    Şehir:
    İSTANBUL
    gerçekten süper bir hikaye heyacanla okudum işte nasip bu :)
     
  5. raif1983

    raif1983 Usta Sürücü

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesaj:
    801
    Alınan Beğeniler:
    11
    Şehir:
    İSTANBUL
  6. brk22

    brk22 Acemi Sürücü

    Katılım:
    21 Aralık 2014
    Mesaj:
    27
    Alınan Beğeniler:
    20
    Şehir:
    edirne
    Gerçek Ad-Soyad:
    ismail burak
    Araç Modeli:
    Rio
    Öncelikle hayırlısıyla yarın Rio 1.25 Fancy aracımızı teslim alacağız. :D

    Tarih 10 Aralık 2014! Yer Edirne belediye dükkanları önü... saat sabah 08.20 trafiğin en yoğun olduğu anda 73 model dede yadigarı Renault 12 Ts artık benden bu kadar diyerek son nefesini verdi. O gün sunuma geç kaldım ve patron artık sen yeni bir araba al istersen dedi!

    Ben tabi arabanın bir yerlerine 75-100 lira sıkıştığını bildiğim için çok üstünde durmadım. Öylede oldu ama artık sırtımda taşımaya başlamıştım arabayı... Birde bu İ20 reklamları falan başımı döndürüyor. Beğendim arabayı neyse...

    Tarih 18 Aralık 2014! Saat 13:00 da dersten çıktım nette yine araştırıyorum araba baktım indirimler falan arayayım dedim bayiileri. Hyundai i20 soruşturdum konuştuk fiyat makul aradığım ölçüler. Eşime rengi sorayım size döner ayırtırım kaparoyu yatırırım dedim. telden rengi öğrendim geri döndüğümde artık araba satılmıştı. 2 dakika sürmedi. Neyse ben tabi öfkeli şekilde aldım evden hatunu doğru opel'e. Corsa bakmaya... neyse girdik konuştuk iyi hoş ucuz. Gel gelelim o şoför koltuğuna oturmamla arabadan soğumam bir oldu. 1.76 89 kilo ben resmen koltuk yanlardan sardı beni. İstemedim ama eşim olabilir deyince Cuma günü almak için bayanla sözleşip çıktık. akşam oldu tabi artık Corsa olacak öylece yattık.

    Tarih 19 Aralık 2014 Saat 06.40... Uyku yok tabi içime sinmedi araç. Kalktım girdim internete corsayı araştırıyorum. Sonra bi yorumda rio diye bir araç var. Evet Ceed-Sportage çok güzel biliyoruz ama Rio ne? Açtım baktım ve özelliklerini görmemle gözlerimin parlaması bir oldu. Eşimi uyandırdım budur dedim. Saat 9 u bekledik plazayı aradık 10 da peşinat için bankalardayız. 11 de plazadayız ve arabayla ilk buluşmamız. ben tabi plazada oradaki bayandan daha iyi biliyorum yok işte yeni tasarımcının arabası o böyle bu böyle. Pazarlık sünnettir dedik ama karşı taraf pek niyetli değil 42.000 e anlaştık. park sensörü + kristal koruma + cam filmi hediye dediler. anlaşıp krediyi kullandık yarın kısmetse aracı akşam üstü alacağız.

    Farkında mısınız bilmiyorum ama ben daha arabanın sesini bile duymadım. Sürmedim yani ama koltuğa oturduğumda içime öyle sindi ki gerek duymadım belkide. :rolleyes:

    İşte bu kadar. Yarın kısmetse alıp 3-5 turladıktan sonra ilk izlenimlerimi yazarım. Böylece eski güzel bir konu başlığını da hortlatmış oldum.. Herkese hayırlı geceler. Umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur ;)
     
  7. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Mayıs 2011
    Mesaj:
    33.830
    Alınan Beğeniler:
    9.420
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Aracınıza duyduğunuz sevgi ve heyecen çok güzel.Ancak kendinizi tanışma bölümünde yeni konu açarak tanıtıp paylaşımlarınıza ondan sonra devam edebilir misiniz.?Teşekkürler.
     
  8. brk22

    brk22 Acemi Sürücü

    Katılım:
    21 Aralık 2014
    Mesaj:
    27
    Alınan Beğeniler:
    20
    Şehir:
    edirne
    Gerçek Ad-Soyad:
    ismail burak
    Araç Modeli:
    Rio
    sonradan farkettim bu durumu. gönderdim birşeyler yazıp. herkese tekrar selamlar
     
    heh bunu beğendi.
  9. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Mayıs 2011
    Mesaj:
    33.830
    Alınan Beğeniler:
    9.420
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Anlayışınız için çok teşekkürler .Tekrar hoşgeldiniz.
     
    brk22 bunu beğendi.
  10. Fırtına81

    Fırtına81 Sürücü

    Katılım:
    17 Mart 2014
    Mesaj:
    106
    Alınan Beğeniler:
    27
    Şehir:
    Edirne
    Gerçek Ad-Soyad:
    coşkun
    Araç Modeli:
    kia rio 1.4 fancy
    Bende daha önceden opel,volskwagen,renault ,fiat gurubunun arabalarını kullandım kia cerato alma hikayemde öyle araştırma falan çok yapmadım dış estetiği iç aksamının sadeliği sürüş konforu beni cezbetti ve ilk ceratomu aldım 2004 model benzinli manuel bir süre bu aracımı kullandıktan sonra satıp 2008 model benzinli otomatik cerato mu aldım bunuda bir süre kullanım bu aracımıda babama satıp 2009 model dizel cerato mu aldım halen kullanıyorum ve çok memnunum gaza basınca o kuvveti hissetmek yetiyor bana ceratonun 2014 kasalarıda harika Türkiye ye gelse çok satılır diye düşünüyorum.
     
  11. erk321

    erk321 Sürücü

    Katılım:
    6 Kasım 2012
    Mesaj:
    111
    Alınan Beğeniler:
    8
    Şehir:
    ankara
    Gerçek Ad-Soyad:
    xx
    Araç Modeli:
    2012
     
  12. erk321

    erk321 Sürücü

    Katılım:
    6 Kasım 2012
    Mesaj:
    111
    Alınan Beğeniler:
    8
    Şehir:
    ankara
    Gerçek Ad-Soyad:
    xx
    Araç Modeli:
    2012
    Önce traktör kullandım yıllarca.99 da sıfır SLX.Kendime ait ilk arabam da tüplü doğan L idi.3 yıl binip 2006da 0 astra classic aldım.6 yıl kullanıp 52 bindeyken satmaya karar verdim.Honda ilanlarında 57 bin diyordu.Gittik hondaya.57binlik kampanya bitmiş.59 luk kampanyaları dolmuş.Sizi 61 binlik olanına kaydedelim deyip dalga geçtiler.Oysa internet sitesinde 57 bin yazıyordu.Hemen yan tarafta skoda vardı.Süperb çok güzeldi ama altı çok alçaktı.Benim garaja girip çıkamazdı.Evin önüne de bırakamazdım.O hafta işyerinde göreve çıkarken Ranger 4x4 verdiler.arkasından toyota 4x4.Artık
    otomobiller bana oyuncak gibi gelmeye başladı. O yaz Ayvalığa tatile
    gittik.Sarımsaklı sahili upuzun.Açık oto galeri gibi.Her gün inceledim
    araçları. Tiguan,Qashqai yada DS5.sonuncu pahalıydı.Kredi
    kullanmak
    istemedim.Ankaraya döndüğümde direk tiguan için doğuş otoya gittim.Fakat
    bitmişti.yeni 2013 modellerin geleceğini,beklememi söylediler.Aynı gün
    şaşmaz nissana gittim.qashqai tekna modeline 63bine pazarlığını
    yaptım.Arabama da 21 bine sayacaklarını söylediler.Servisten görevli usta
    geldi,aracıma baktı,arka çamurluk değişmiş, 17den fazla veremeyiz bu araç
    hasarlı dedi.Zaten qashqainin klasik görüntüsü ve iç görünüşü
    içime
    sinmemişti. O kızgınlıkla dışarı çıktım.Hemen yanda kia meb başayar vardı.2. el araçlar alınır yazıyordu.Girdim içeri, bir baktım ki yeni Spo_O güne kadar hiç görmemiştim.Hemen test sürüşüne çıktık.İş yine takasa geldi.18den fazla vermediler.Fakat 2500 tl takas indirimi vardı.Yine olmamıştı.Boynu bükük alamadan döndüm.Sonra telefonla aradım,aracımı kendim satarsam aynı indirimi verir misiniz diye.Olur ama yıl sonu yaklaştı,acele etmrlisin dediler.Anladım ki onlar da sıkıştı satmak istiyorlar aracı.Kendi arabamı da bu işlerle uğraşan bir arkadaşa söyledim.Bunu 22binden yukarı sat üstü senin olsun dedim.Aynı gün gece 00.01 de aracı almaya gelip kapora verdiler.Ertesi gün sabah satışı yapıp doğru Ankaraya Sponun yanına gittim.Konuştuk oturduk.Aksesuar satmaya çalıştılar.Gerek olmadığını söyledim ama aşağıda müşteriye teslim için hazırlanmış siyah cam filmi takılı,kaput filmi takılmış,4 cam üstü krom çıtalı ,yan basamakları takılmış beyaz Spoyu görünce mest oldum.Çantamdaki peşin paraları görünce onlar da bana mest oldu.Plaka ve tescil hariç aksesuarlarıyla beraber epey ucuza aldım.2gün sonra da ilçemize ilk Sportageyi ben getirdim.Havası o biçimdi ama.Bakan bir daha bakıyordu.Hala da öyle.......
     
    ser.duman ve alpergunes3558 bunu beğendi.
  13. alpergunes3558

    alpergunes3558 Sürücü

    Katılım:
    23 Kasım 2014
    Mesaj:
    212
    Alınan Beğeniler:
    75
    Şehir:
    sivas
    Gerçek Ad-Soyad:
    alper günes
    Araç Modeli:
    -kia cerato -kia sportage
    Kia aski sadece bende yokmuş ve arabanin sadece dis gorunusune bakarak alan sadece ben degilmisim bunu farkettim :)
     
    ser.duman bunu beğendi.
  14. ser.duman

    ser.duman F1 Pilotu

    Katılım:
    14 Şubat 2011
    Mesaj:
    6.964
    Alınan Beğeniler:
    867
    Şehir:
    İZMİR
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    2008 CERATO COMFORT 1,6 138 HP 320NM
    İşte KIA aşkı. Ben motor gücü yakıt tüketimini duyduğum ve deneyemediğim Cerato almıştık babamla,babamı ikna edip uygun km de bir cerato bulmak tam 6 ayımı almıştı


    iPhone5 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
  15. D3hs3tt

    D3hs3tt Ralli Pilotu

    Katılım:
    19 Eylül 2013
    Mesaj:
    1.412
    Alınan Beğeniler:
    242
    Şehir:
    Yalova
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ethem Kösem
    Araç Modeli:
    Rio
    İlk arabam mazda 626 1991 model idi.sonra biraz zaman geçti mazdam conta yaktı sorunlu conta takıldı hine yaktı akıs kesti iki kez debriyaj merkezi gitti elektirik sorunları derken canıma tak etti.babamı kuzeni gelin kia kanpanya yapıyor gelin bakalım dedi.sonra bindik gittik mazdamla kia inallar bursa içeri kia yı eski sorentolar hariç bilmem kia ne ya felan diyordum işte hevessiz clio 4 fiesta warken kim düşünürdü :) sonra kapıdan içeri bi girdim bu ne dedim bunlar kia mi :) direk agzım kulaklarımda :) 0 araba almayada hiç niyetimiz yoktu. Bütçeme göre 1.25 fancy rio önerdiler araba dışardan baktım bayıldım içine bindim şöför koltuğuna oturunca allahım dedim böyle güzel araba olabilirmi dedim büyülendim sanki :) pederde bayıldı tabi dayımın oğlu arabanın içine oturunca 2 3 sn şaşkılığından konuşamadı :) öteki gün evde mahkeme kurup.almaya gittik iyiki almışım.aracımı iyi de almışım..
    İyiki warsın kia..
     
  16. Bayrak

    Bayrak Acemi Sürücü

    Katılım:
    20 Aralık 2014
    Mesaj:
    32
    Alınan Beğeniler:
    16
    Şehir:
    İSTANBUL
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tolga Bayrak
    Araç Modeli:
    2008 Kia Cerato 1.6 EX
    Benim ilk aracım Ford Fiesta 2004 1.4 motor idi :) Kia cerato ile tanısmam calıstığım sirketin kademe yöneticisinin bir gün aracına ihtiyacımız oldu ve onu kullanmak durumunda kaldım.Bindiğim araç 2006 Kia Ceratoydu. İlk koltuğuna oturduğumdaki konfor zaten beni direkt etkilemişti sonrasında gidişatına ve gaza bastığımdaki gücü hissettiğim anda hayran kaldım. Aslında Ford Focus almayı düşünüyordum fakat iyiki Kia Cerato almışım hiç pişman değilim ve çok memnun bir şekilde kullanmaya devam ediyorum.
    Sonuna kadar tavsiye edeceğim bir araçtır :)

    Saygılar,
     
  17. KingB

    KingB Acemi Sürücü

    Katılım:
    21 Ağustos 2014
    Mesaj:
    29
    Alınan Beğeniler:
    3
    Şehir:
    Ankara
    Gerçek Ad-Soyad:
    BNR
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.5 CRDI HB
    yazın 1 ay boyunca araç aradım. amacım dizel manuel az yakan çok kaçan ve iyi yol tutuşu olan bir araçtı. 1.6 tdci fiesta'lara çok baktım, ancak yazın fiyatlar tavan yapmıştı. eski kasa fiestalara 25-30 arası isteyince insanlar sinirlendim iyice bıraktım fiesta aramayı. polo'ya hiç bakmadım bile zaten biliyordum pahalı olacağını, eski kasa benzinli pololara 25-30 istiyordu insanlar. b segmentinde başka neler var diye düşünürken kia rio'ya denk geldim. baktım tasarım güzel, motor 1.5 109 beygir hem de dizel. tam az yakıp çok kaçacak bir motor. baktım fiyatları da çok uygun. iyi dedim olabilir.. baya ilan baktım hiçbiri istediğim gibi değildi.

    en sonunda sahibinden değil tanıdık vasıtasıyla buldum aradığım aracı. 2008 model 196bin km'de 2bin liralık tek kazası vardı, araba oldukça temizdi. km'den işkillenip dyno'ya soktuk, %72 çıktı. yani 350bin km'ye kadar gideri var aracın. 21bin dedi başta, arabayı tam alırken vizesinin yakın olduğunu öğrenince 20500'e kapattım. çok memnunum. bu fiyata böylesine geniş, güzel bir tasarıma sahip, böyle performanslı bir dizel motora sahip araç başka yok. servisi de oldukça ucuz, araçla ilgili çoğu şeyden memnunum. ha memnun olmadıklarım, comfort donanım olduğu için biraz boş; yol bilgisayarı bile yok ne kadar yaktığımı ancak yakıtı bittikçe anlayabiliyorum. onun dışında aracımı çok seviyorum, şu anda 200bin km oldu 4 ayda 4 bin km yapmışım demekki yılda 12bin km:) bana daha 3-5 yıl gider bu araba, 300bine gelmeden de satarım sanırım
     
  18. efdal

    efdal Ralli Pilotu

    Katılım:
    15 Kasım 2013
    Mesaj:
    1.488
    Alınan Beğeniler:
    295
    Şehir:
    istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail MERMER
    Araç Modeli:
    2013 Kia Rio 1.4 hb Fancy (DİZEL)
    Sıfır bir araç bakıyordum. fakat aklım punta daydı bir ara gidip baktım araca bindiğimde bumu dedim biner binmez indim ve bayiden uzaklaştım.

    Polo ya bakmaya gitti araca baktım dedim bu aracı alacağım her neyse konuştum çıktım tabi yine araştırma yapıyorum.

    sonra akrabam dedi kia ceed bak dedi baktım fiyatları yüksek. dedim rio ya bakayım baktım internetten araştırdım bayi den bile bakmadan aracı alamaya karar verdim özellik olarak kıyasladığım zaman polo ya bin takardı o fiyatta. sonra bayiye gitti kia rio yu aldım çıktım geldim. ve hala tavsiye ederim.
     
  19. cerato44

    cerato44 Sürücü

    Katılım:
    22 Şubat 2014
    Mesaj:
    160
    Alınan Beğeniler:
    55
    Şehir:
    güzel
    Gerçek Ad-Soyad:
    ozan güzel
    Araç Modeli:
    kia cerato 2007 crdi
    raif bey ben hergün istanbulun altını üstüne getiyorum.
    günlük 100 ile 400 kmye yakın yolum var.
    benim izlemim komik ama sadece ümraniyede çok görüyorum.diğer ilçelerde binde bir denk gelirse görüyorum.
     
  20. cerato44

    cerato44 Sürücü

    Katılım:
    22 Şubat 2014
    Mesaj:
    160
    Alınan Beğeniler:
    55
    Şehir:
    güzel
    Gerçek Ad-Soyad:
    ozan güzel
    Araç Modeli:
    kia cerato 2007 crdi
    bendeki cerato dizel hastalığı 2007 yılında patronum almıştı siyah lx basic modelini ozamanlar araba konusunda FOCUS MEGANE den gerisi yalandı benim gözümde :) sabah 9 akşam 5 üstündeydik günde min.100 km yolumuz vardı o dönemde araçda direkmen ilgimi çeken husus aracın ses sistemi idi.
    ( aracın bagajında ses sistemi varmı diye baktığımı biliyorum :) diger husus iç mekan gayet geniş vede ferahdı.
    performans konusunda bırakın kullanmayı yanında seyehat ederken bile anlıyorsunuz torku 170 190 lar bu araç için kesinlikle hız değil.
    ve 2013 de askerden sonra kia cerato alma şansım oldu babam ve amcam ısrarla CİTROEN C4 AL kia nedir ben binmem deselerde aldırdım.

    -rent a car firmasında çalışıyorum 3 senedir kullanmadığım araç kalmadı dizel benzinli her marka modele bindim, Ve halende binip kullanıyorum.
    kesinlikle parasını hakeden bir araçdır cerato, dafa fazla paralar verip (2007 2009 ) colection FOCUS TDCİ, MEGANE, OPEL almanın mantığı yok.
    ceratodan daha iyisi ww tdi grubu ondada fiyatlar malum :)
     

Bu Sayfayı Paylaş