10 Kasım LPG KABLO

Kia Venga Özellikleri

'Venga' forumunda Tülin tarafından 6 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

  1. Tülin

    Tülin Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Eylül 2010
    Mesaj:
    1.136
    Alınan Beğeniler:
    45
    Şehir:
    İstanbul
    [​IMG]
    Kia tasarım ekibi, Venga ile Avrupalı müşterilerin pratik ihtiyaçlarını karşılarken, gerçekten arzu edilebilir ve sürüşü keyifli bir araç tasarlamak fikriyle yola çıktılar. Ve aracın çarpıcı dış tasarımından ya da sürüş dinamiğinden ödün vermeden, son derece cömert bir iç mekan sunmak için var güçleri ile çalıştılar.

    Kia Venga, şehirli bir ailenin ihtiyaç duyabileceği tüm kullanışlılık ve esnekliği sağlıyor. Ayrıca, bu segmentte şimdiye kadar sunulmuş olan en stil sahibi araç olma iddiasıyla yola çıkıyor. Yol performansı ve atikliği sınıfının normlarını aşıyor. Yaşam tarzları bir MPV gerektiren kullanıcılara tatmin edici, kullanması keyifli bir sürüş vaadediyor.

    Kia Venga ülkemizde 1,6 lt. benzinli otomatik vites ve 1,6 lt. CRDi dizel motor düz vites olmak üzere 2 farklı seçenek ile satışa sunuluyor. Kia Venga 1,6 lt. benzinli otomotik vites 40,500 TL, Kia Venga 1,6 lt. CRDi dizel ise 41,500 TL fiyat etiketiyle pazarda yerini aldı.

    2 Uluslararası tasarım ödülü...
    Kia Venga, lansmanının hemen sonra en prestijli uluslararası tasarım ödüllerinden olan IF ve Red Dot ödüllerinin her ikisini de alarak büyük bir başarıya imza attı.

    Tasarım kalitesinin yanı sıra işçilik, yenilik ve çevreye duyarlılık gibi bazı ölçütleri de dikkate alan iF ürün tasarım ödülünün uluslararası uzmanlardan oluşan jürisi, Kia Venga’yı bu ödüle layık gördü. 1953 yılından beri her sene verilen iF ürün tasarım ödülü, dünyanın tasarımda üstün başarı için verilen en önemli ödüllerinden biridir. 2010 iF ödülü için 16 ayrı kategoride 2,846 farklı ürün yarıştı. Otomobil, gemi, tren ve hava araçlarını kapsayan ‘Ulaşım Aracı Tasarımı’ dalında ödülünü Kia Venga kazandı.

    Kia Venga’nın kazandığı bir diğer uluslararası tasarım ödülü ise 2010 yılı Red Dot ödülü oldu. 2010 Red Dot uluslararası jürisi 57 ülkeden 4,252 farklı ürünü mercek altına aldı. Jüri, ürünlerin kalitesini dokuz ana kriter üzerinden değerlendirdi: yenilik, işlevsellik, formel kalite, ergonomi, dayanıklılık, duygusal etki, ürün aksesuarları, kullanım kolaylığı ve çevreye duyarlılık. Ve değerlendirmeler sonucunda Kia Venga bu seçkin jüri tarafından ‘ürün tasarımı’ dalında 2010 yılı ‘Red Dot’ ödülüne layık görüldü.
    <!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
    <!--[endif]-->
    Geniş iç hacim ve bagaj kapasitesi...
    Tasarımı, mühendisliği ve üretimi Avrupa’da yapılan 4,068 mm uzunluğundaki Kia Venga, sınıfına göre alışılmışın üzerinde bir teker açıklığı (2,615 mm), kabin hacmini artırmak amacıyla 1,600 mm tavan yüksekliğine ve sınıfında en iyi değer olan 1,765 mm genişliğine sahiptir. Başarılı iç tasarımı sayesinde Venga, B-segmenti sınırları içerisinde, çoğu C-segmenti araçta sunulan düzeyde iç mekan genişliği sağlayarak MPV kategorisini yeniden tanımlamaktadır.

    Bu zekice tasarım Venga’nın rakip markaların araçlarını, ön/arka diz mesafesi ve oturma alanı genişliği ile bagaj hacmi değerleri dahil olmak üzere çoğu önemli iç mekan ölçüsünde geçmesini sağlamaktadır. Venga’nın sunduğu ön ve arka baş alanları ise son derece rekabetçi olup sırası ile 1,020 mm ve 980 mm’dir.

    Kia Venga, geniş hacimli bir bagaj bölmesi sağlamak amacıyla kayabilen (130 mm’ye kadar) zemine kadar katlanabilen 60/40 oranında bölünmüş arka koltuklara sahip. Aracın kabinini doğal gün ışığı ile doldurmak için standart olarak komple camdan panoramik sunroof ile donatılmıştır.

    Venga, kullanıcılara tüm koltukların dik ve kayan arka koltukların ileri pozisyonda olduğu standart düzenleme ile sağlanan 440 litrelik hacminden fazlasına ihtiyaç duyduklarında, bagaj hacmini artırabilecekleri bazı ek düzenlemeler de sunmaktadır.

    İlk olarak çift seviyeli bagaj zemini, kullanıcıların kolayca 163 mm daha düşük bir zemin seviyesi elde ederek bagaj kompartımanı hacmini 570 litreye çıkarmalarına olanak tanır (552 litre artı zemin altı çekmecesindeki 18 litre). Alçak zemin seviyesi ayrıca saksılı çiçekler ya da şişe gibi hassas veya dengesiz yüklerin daha güvenli ve dengeli biçimde taşınmalarını mümkün kılar.

    Daha hacimli yükler için Venga’nın 60/40 oranında bölünmüş arka koltukları öne ya da arkaya 130 mm kadar kaydırılabilmekte, veya daha fazla alan elde etmek için arka koltukların ‘Fold & Dive’ özelliğinden faydalanılabilmektedir. Bu yararlı özellik, koltuk başlıkları çıkarılmadan, arka yük bölmesi için tamamen düz bir zemin elde edilmesini sağlar.

    Her iki arka koltuk yatık durumdayken Venga, 1552 mm’lik uzun bir kargo alanı ile tavana kadar yükleme yapıldığında 1,253 litrelik kargo hacmi sunmaktadır.

    Stil ve Tasarım...

    Yeni Kia Venga, stil ve kullanışlılığın etkileyici bir kombinasyonunu sunuyor.

    Geniş dingil mesafesi ve teker açıklığı sayesinde Venga hangi açıdan bakılırsa bakılsın yukarıdan aşağıya doğru genişleyen bir görünüme sahip ve bu ona dengeli, çok amaçlı, sportif bir duruş vermekte. Aracın tüm çizgi, şekil ve dış hatları –zarif ön far yuvalarından, ince-uzun üçgen biçimli çift sırt çizgisinden ve kapılardaki girintilerden, ‘kick-up’ arka yolcu camlarına – ön taraftan arkaya doğru gittikçe yükselmekte ve Venga’nın park halinde bile dengeli ve harekete hazır görünmesini sağlamaktadır.

    Yeni Venga, daha önce sıklıkla B segmenti araçlarla bir tutulan ‘mini-van’ profilinden vazgeçerek daha yassı, canlı bir profil benimsemiştir. Gerçekten de Venga, akıcı formu ile sınıfının en iyi skorlarından olan 0.31 Cd’lik sürtünme katsayısı ile yakıt tüketimi, emisyon ve rüzgar gürültüsünü azaltmanın yanı sıra, sayısız estetik kriteri de karşılamaktadır.

    Ön ve arka tamponların kısa çıkıntıları, yeni modelin geniş duruşu ve ‘gülümseyen’ düşük hava girişi paneli ile birlikte, harekete geçmeye ‘hevesli’ hissini artırmaktadır. Yan taraflardaki cesur, iç bükey girintiler Venga’nın vurgulu sırt hatlarını ve kaslı çamurluklarını öne çıkartmakta, araca zarif ama atletik bir görüntü vermektedir.

    Yeni Venga’ya profilden bakıldığında genişletilmiş, dört parçadan oluşan yan camları ön ve arka kapıların ötesine uzanarak sürücü görüş alanını genişletmekte ve aracın ana hatlarını açık şekilde ‘esnetmektedir.’ Hem önde hem de arkada modern, köşeli far ve sinyaller, izleyenlerin bakışlarını keskin biçimde aracın ortasına doğru çekmektedir.

    Cam yüzeylerin ele alınış tarzı Venga’nın yaratılmasında özellikle önemlidir ve müşteriler MPV’nin bu özelliğini standart olarak araçta bulunan, iki parçadan oluşan tamamen camdan oluşmuş kayan panoramik sunroof ile daha da vurgulayabilirler. Sunroof, tavanın neredeyse tamamını kaplayarak içeriye ışık ve genişlik hissi sağlarken, ön camla birleşik bir görüntü vererek ve tavan hattını geri çekilmiş göstererek aracın daha ince görünmesine yardım eder.

    Konfor ve Rahatlık...

    Kia Venga’nın stili, renkleri, işçiliği, kalitesi, malzemesi, donanımı ve rötuşları mevcut Kia sahiplerini memnun ederken, Kia ile henüz tanışmayanlara markanın ‘Şaşırtıcı Gücünü” sergiliyor.

    Venga sürücüsünü, Kia’nın bir amblemi haline gelmeye başlayan üç kollu direksiyonu bekliyor. Alüminyumdan alt kollara sahip direksiyonun uzaklığı ve yüksekliği ayarlanabilmekte, sağ ve sol kollarda ise uzaktan kumanda düğmeleri bulunmaktadır. Kia’nın gelişmekte olan DNA tasarımının başka bir öğesi, “üç silindir” gösterge paneli, Venga’nın direksiyonu içinden görülmektedir.

    Radyo/CD/MP3 çalar bu modelde tamamen yenilenmiş. Üst-ortada, Dot Matrix göstergesi sayesinde yüksek okunabilirliğe sahip siyah üzerine kırmızı bilgi ekranı ses sistemi bilgisini, harici hava sıcaklığını, saati ve tarihi göstermektedir.

    Ustalıkla döşenmiş iç mekan, yüksekliği ayarlanabilen sürücü koltuğuna ek olarak ortasında katlanabilen bir dirseklik, ve daha esnek bir bagaj alanı sağlamak için ‘fold & dive’ özelliğine sahip 60/40 oranında bölünmüş arka koltuklara sahiptir. UV azaltıcı ön cam, elektrikli ön camlar, dört hoparlör, direksiyona entegre uzaktan kumanda da standart olarak sunulmaktadır.

    Venga, iç tasarımı CD, MP3 ve AUX özelliklerine ek olarak, ikisi yüksek frekanslı altı hoparlöre sahip çok fonksiyonlu bir radyo/CD ses sistemi içerir.
    Bu seçeneklerden en çarpıcı olanı tamamen camdan olan panoramik sunroof’tur. Bu iki parçalı sunroof tüm kabin içerisine daha fazla ışık girmesini sağlamakta ve genişlik duygusunu güçlendirmektedir.

    Güçlü motorlar...

    Kia Venga, bir benzinli ve bir dizel motor versiyonu ile manüel ya da otomatik vites seçenekleri ile sunulmaktadır. Tüm motor ve aktarma opsiyonları yakıt tüketimini ve egzoz gazı emisyonlarını minimize etmek için en son teknolojileri kullanırken, Venga’nın kişiliği ile uyumlu olarak canlı, zevkli bir sürüş performansı sağlamaktadır. Tüm motorlar AB ülkelerinde Euro 5 standardına uygun olarak üretilmektedir.

    1.6 lt. CRDi dizel motorda, maksimum güç olan 128 bg’ne 4,000 devir/dk’da ulaşılırken, 1,900-2,750 devir/dk aralığında 260Nm’lik maksimum tork elde edilmektedir.

    Benzinli motor tercih eden kullanıcılar için, Kia’nın iyi bilinen 1.6 lt. motoru sunulmaktadır. Daha büyük olan 1.6 litrelik motor 125 bg’lik dikkate değer bir güç üretmektedir.

    Transmisyon...

    Kia Venga’nın hangi modelini alacağına karar vermeye çalışan müşteriler beş vitesli manuel veya dört vitesli otomatik transmisyon seçenekleri ile karşılaşacaklardır. Manuel vites 1,6 lt dizel versiyonda sunulurken , otomatik vites seçeneği ise 1.6 litre benzinli modelde sunulmaktadır.

    Otomatik vitesli Venga’da kullanılan dört vitesli dişli kutusu, Avrupa’da üretilen cee’d modelinde kullanılanla aynıdır. İvme, yavaşlama, motor hızı ve yol hızı gibi bir dizi parametreyi takip eden bir elektronik kontrol birimi içerir ve güvenli vites değişimi ile mükemmel geçiş kalitesi sağlarken, transmisyonun karakteristik özelliklerinin her sürücünün kişisel sürüş stiline adapte olmasına yardımcı olur.

    Güvenlik...

    Tasarımı, mühendisliği ve üretimi Avrupa’da gerçekleştirilen Kia Venga, içindekilere maksimum koruma sağlamak amacı ile en yeni aktif ve pasif güvenlik teknolojilerini kullanırken, MPV sınıfındaki en güvenli araçlar arasındaki yerini almaktadır.

    Firma mühendisleri, modern otomobil tasarımı karşısında giderek artan müşteri beklentilerini tatmin etmek amacı ile, tamamen yeni Kia Venga MPV’yi geliştirirken onun pazardaki en güvenli araçlardan biri olması için var güçleri ile çalışmışlardır.

    Her bir Venga, potansiyel kaza durumlarından kaçınmak ve gündelik araç kullanımının risklerinden korunmak için tamamen donanımlıdır.

    Tüm Venga modelleri her tekerlekte, Elektronik Fren Gücü Dağıtımı (Electronic Brake-force Distribution, EBD) özelliğine sahip anti-kilitleme ABS’li disk frenlere sahiptir. Acil durum Fren Destek Sistemi (Brake Assistance System, BAS) standart olarak sunulan bir başka donanımdır.

    Maksimum koruma için maksimum ‘pasif güvenlik’

    Eğer herhangi bir şekilde çarpışma kaçınılmaz hale gelirse, yeni Kia Venga standart olarak sahip olduğu bir dizi pasif güvenlik önlemi ile yolcularını korumak üzere tasarlanmıştır. Bu koruma sağlam, tamamen çelik dış kaporta ile başlar.

    Venga MPV kaporta yapısını şekillendirmek için Kia mühendisleri en son teknoloji ürünü olan bilgisayar destekli tasarım tekniklerini kullanmışlardır. Kritik noktalarda yüksek dayanıklılıklı çeliğin kullanıldığı kaporta, ön, yan ve arkadan gelebilecek darbelere karşı ya da takla durumunda yolcularına en iyi korumayı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

    Kia Venga, sürücü ve yolcu hava yastıkları, yüksekliği ayarlanabilir ön koltuk emniyet kemerleri ve arkada üç ayrı emniyet kemerine sahiptir.

    Ön yolcu hava yastığı, şayet burada bebek/çocuk koltuğunda seyahat eden küçük bir yolcu varsa bir ‘kapatma’ düğmesi ile kapatılabilmektedir. Tüm Venga modelleri standart olarak, iki ISOFIX askı noktası ve arka koltukların dış taraflarında Top Tether askıları ile donatılmıştır ve bu şekilde uygun çocuk güvenliği araçları ile kısıtlayıcılar kullanılabilmektedir.

    Süspansiyon ve Yürüyen Aksam...

    Yeni Kia Venga MPV’nin alışılmışın üzerindeki 2,615 mm’lik dingil mesafesi ve teker aralığı, aracın sürüş ve kullanımı için çok büyük faydalar getirmektedir. Yeni Venga duyarlı bir yol tutuş ve kıvrak sürüş için, tamamen bağımsız ön ve ‘twist-beam’ arka süspansiyon sistemi ile donatılmıştır.

    Kia, Venga’yı sadece Avrupa’da üretmektedir ve tüm modelleri, Avrupa’da bulunan birbirinden son derece farklı yol tiplerinde en mükemmel sürüş/yol tutuş dengesi sağlaması için geliştirilen süspansiyon setine sahiptir. Benzinli ve dizel modellerin farklı ağırlıklarına uyması içinse iki farklı amortisör kullanılmaktadır.

    Ön tarafta, koaksiyel sarmal yaylara sahip, yumuşak işleyiş için ayarlanmış MacPherson amortisörleri motor ve transmisyonu da destekleyen alt-çerçeveye monte edilmiştir. Optimal yol tutuş dengesi ve gelişkin bir seyir deneyimi sağlamak amacıyla buna ek olarak, ayarlanmış dingil pimi geometrisi ve dört dereceli kaster açısı, Venga’nın minimum eforla yönlendirilmesine ve manevra kabiliyetine de yardımcı olur.

    Ön süspansiyon geometrisi, her koşul altında kamber ve kaster açılarındaki değişimin minimum düzeyde tutularak direksiyon kontrolünün yüksek kalmasını sağlar ve devrilme çubuğu, etkinliğinin artırılması için direkt olarak şok emiciye monte edilmiştir.

    Arka Venga süspansiyonu da alt-çerçeveye monte edilmiştir ve yumuşak bir sürüş için kompakta, kolları olan, enlemesine bir burulma çubuğu içerir. Spiral yaylar ve amortisörler, yumuşak bir işleyiş elde etmek ve kabin/bagaj alanına minimum oranda girmeleri için ayrı monte edilmişlerdir. Buna ek olarak, ‘üçüncü jenerasyon’ rulmanlar dayanıklılığı, üreten amortisör başları da rahat sürüşü artırmaktadır. Alan kullanımını optimize etmek amacı ile dengeleyici devrilme çubuğu, burulma çubuğunun içerisine monte edilmiştir.

    Farklı piyasaların ihtiyaçlarını en iyi karşılayacak şekilde ayarlanmış nitrojen gazı içeren şok emiciler, optimal amortisör performansı ve gövde kontrolü için hem ön hem de arka süspansiyon sistemlerinde standart olarak bulunmaktadır.

    Elektrik gücü destekli direksiyon ile yakıt tasarrufu

    Yakıt tasarrufu ve hıza duyarlı direksiyon kontrolü mümkün kılmak için yeni Venga, Kia’nın en yeni Motor Driven Power Steering Sistemi’ne (MDPS) sahiptir. Bu yeni sistemle, park ederken yapılan manevralar ya da şehir içi trafiğinde araç kullanmak çok daha kolay hale gelirken, yüksek hızlarda direksiyon kontrolü daha da keskinleşmektedir. Direksiyon/tekerlek dönüşü oranı (11.8:1) tüm jant ve lastik seçenekleri için değişmezken, sürücüye her türlü yol koşulunda iyi bir sürüş ‘hissi’ sağlamak için ayarlanmıştır.

    Elektrik gücü takviyeli pinyon dişlili direksiyon kutusu sistemiyle direksiyon 2.77 turda tamamen çevrilmiş olmaktadır. Venga’nın yalnızca 10.42 metre olan dar dönüş çapı, şehir içi sürüşlerde güvenli ve kıvrak bir yol tutuş sunmaktadır.

    Kia’nın Venga’daki MDPS sistemi, alışılagelmiş hidrolik desteklerine oranla %3 yakıt tasarrufu sağlar.

    ABS ile güçlü frenleme

    Dört kanallı, dört sensörlü ABS anti-kilitleme fren sistemi her araçta standart olarak mevcuttur. Sistem, bir Elektronik Fren Gücü Dağıtıcısı (Electronic Brake-force Distributor, EBD) tarafından denetlenerek fren gücü ön ve arka tekerlekler arasında eşit oranda paylaştırılmaktadır. EBD ayrıca her bir tekerleğin yol tutuşuna göre de adapte olabilmekte ve ekstra kontrol ile denge sağlanmasına katkıda bulunmaktadır.
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 20 Aralık 2010
    suyunsesi bunu beğendi.
  2. haldun

    haldun Sürücü

    Katılım:
    25 Kasım 2010
    Mesaj:
    93
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Diyarbakır
    Birkaç ay önce otomobil fuarında görüp o an fuarda sergilenen otomobiller arasından bana "Param olsa da alsam" dedirten tek araba...

    özelliklede görüş açısı süper.
     
  3. tt1

    tt1 Acemi Sürücü

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesaj:
    11
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    ankara
    1.6 dizelde otomatik vites olsa daha çok talep görür bence.
     
    erdem8181 bunu beğendi.
  4. kanki

    kanki Ralli Pilotu

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesaj:
    1.506
    Alınan Beğeniler:
    18
    Şehir:
    SAKARYA-İST.
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Çok güzel bir araç
     
  5. osmankeskin35

    osmankeskin35 Acemi Sürücü

    Katılım:
    11 Ocak 2011
    Mesaj:
    11
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    izmir
    ÇOK GÜÇLÜ ARABA YOKUŞTA DAHİ VİTES ARTTIRMAYI İSTİYOR.AYRICA ARKA KOLTUK DİZ ARALIKLARI ÇOK GENİŞ.ARABAYI KULLANMASAM ARKADA OTURMAK İSTERİM.:) ÇOCUKLU AİLELER İÇİN ÇOK GÜZEL.
     
  6. Burak K.

    Burak K. Usta Sürücü

    Katılım:
    18 Eylül 2010
    Mesaj:
    538
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    Yalova
    Forumda büyük harf kullanmıyoruz, teşekkürler.
     
    ahi Evran bunu beğendi.
  7. venga38

    venga38 Acemi Sürücü

    Katılım:
    14 Şubat 2011
    Mesaj:
    25
    Alınan Beğeniler:
    4
    Şehir:
    kayseri
    herkese tavsiye ederin bir venga kullanıcısı olarak
     
  8. suyunsesi

    suyunsesi Sürücü

    Katılım:
    14 Ocak 2013
    Mesaj:
    194
    Alınan Beğeniler:
    80
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Turgay Bozkurt
    Araç Modeli:
    Kia Venga 1.6 Panorama Plus
    Arkadaşlar dün itibari ile 2. el 2011 model 1.4 bir Venga ile aranıza katıldım. :). Öncesinde 2006 model Picantom vardı.
    Basit bir iki sorum var müsadenizle. Araç 113.000'de. Aracın direksiyonunda soyulmalar var ve direksiyonundaki müzik ses kısma düğmesi çalışmıyor. Birde ön tamponda sağ kısımda içteki parçalarda kırıklar var, zorlarsam tamponun o kısmı açılıyor. (Tam teker üzerinde). Aracın 150.000 km. garantisi olduğu söyleniyor.
    1. sorum bu garanti doğru mudur? Şahıs adına mıdır? Araç adına mıdır?
    2. sorum bu arızalar garanti kapsamında giderilebilir mi? Yada garantisi doğru ise hangilerini yaptırabilirim?
     
  9. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Mayıs 2011
    Mesaj:
    33.830
    Alınan Beğeniler:
    9.420
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Merhaba.Aracınız hayırlı olsun.Garanti aracın üzerinedir.Kişi adına değildir.Ancak servis garanti kapsamında işlem yapmak için öncelikle bakım periyotlarının takip edilip edilmeiğine ve yetkili serviste yaptırılıp yaptırılmadığına bakar.Şayet garanti geçerli ise direksiyonda ki soyulmalar ve düğme garantiden değişir.Ama çatlak için garantinin geçerli olmayacağını zannediyorum.
     
  10. suyunsesi

    suyunsesi Sürücü

    Katılım:
    14 Ocak 2013
    Mesaj:
    194
    Alınan Beğeniler:
    80
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Turgay Bozkurt
    Araç Modeli:
    Kia Venga 1.6 Panorama Plus
    Hakan bey cevaplar için teşekkürler. İlk fırsatta yetkili bir servise gidip soruşturacağım. İnşallah garantisi devam ediyordur. Acaba bu araçlara sonradan eklenebilen ve eklenemeyen ekstra donanımlar neler olabilir? Aslında böyle bir konu açılması gerek. Mesela hız sabitleyici sonradan eklenebiliyor mu? Ya da Xenon Far? Ya da yağmur sensörü, ısıtmalı aynalar, elektrikli aynalar vs. Bunlardan hangileri eklenebilir hangileri eklenemez?
     
  11. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Mayıs 2011
    Mesaj:
    33.830
    Alınan Beğeniler:
    9.420
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Forumda paylaşılmıştı.Bir üyemiz yerli yapımı far sensörü ve yağmur sensörü taktırmıştı.Xenon takılıyor olması lazım.Ancak bazı diğer kia modellerinde olduğu gibi sıkıntı çıkarmaması için kaliteli philips ve ya benzeri kitlerden takmak lazım.Hız sabitleyici ile ilgili DIY kısmında benim bir paylaşımım var.Orayı incelemenizi tavsiye ederim.
    Otomatik kapanan ayna vs işi biraz çetrefilli.Ama yapılabilir.Isıstmalı ayna için altyapı hazır olması lazım.Hazır değilse yeni devre çekilmeli ki onuda her elektrikçiye emanet etmemek lazım.
     
  12. suyunsesi

    suyunsesi Sürücü

    Katılım:
    14 Ocak 2013
    Mesaj:
    194
    Alınan Beğeniler:
    80
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Turgay Bozkurt
    Araç Modeli:
    Kia Venga 1.6 Panorama Plus
    Cevaplar için tekrar teşekkürler. Zamanlar aracı toparladıkça buradan paylaşımda bulunmaya çalışacağım.
     
  13. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Mayıs 2011
    Mesaj:
    33.830
    Alınan Beğeniler:
    9.420
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Rica ederim.Garanti durumunu buradan paylaşırsanız sevinirim.
     
  14. suyunsesi

    suyunsesi Sürücü

    Katılım:
    14 Ocak 2013
    Mesaj:
    194
    Alınan Beğeniler:
    80
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Turgay Bozkurt
    Araç Modeli:
    Kia Venga 1.6 Panorama Plus
    Bu gün bir kia yetkili servisin yanından geçerken uğradım. Ustalarla kısa bir sohbet ettim. Aracın Motor ve şanzıman kısmı 150.000 Km. garantili. Elektrik aksamı ve araç içinde bazı parçalar ise 60.000 Km. garantili. Benim araç 113.700 km de olduğu için özetle benim direksiyon derisi üzerindeki yıpranmalar, direksiyon simidindeki çalışmayan ses kısma düğmesi gibi parçaları garanti dışında kalıyor. Aracın arka koltuklarından tekli olanın ileri geri kaydırmasında da problem vardı onu da baktırdım. Dediler ki, "kızakta problem var gibi duruyor, sökülüp incelenmesi gerekli. Bunun için aracı bırakmanız gerekebilir." Bende şimdilik araç bana lazım olduğu için erteledim. Park sensörü sordum, ekransız olanı için komple işçiliği ile birlikte bana 250 - 300 TL arası fiyatlar söylediler. Acaba Park sensörünü ben satın alırsam ve herhangi iyi bir tamircide taktırtsam daha ucuz yollu kapatabilir miyim dersiniz? Bu konuda bir öneriniz var mıdır?
     
  15. xiamen

    xiamen Sürücü

    Katılım:
    7 Eylül 2014
    Mesaj:
    112
    Alınan Beğeniler:
    19
    Şehir:
    istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    yılmaz
    Araç Modeli:
    Venga
    Bimde satılan toolmax park sensörünü tavsiye ederim. 40 tl gibi bir rakama almıştım ve elektrikçiye 50 tl montaj için ödedim. Park sensörü için servise gitmeye gerek yok bence.
     
  16. Mahir

    Mahir Moderator Moderator

    Katılım:
    23 Aralık 2012
    Mesaj:
    9.549
    Alınan Beğeniler:
    3.737
    Şehir:
    Düzce
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Bencede benim aractada var 3 sene var kullaniyorum tik yok
     
  17. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Mayıs 2011
    Mesaj:
    33.830
    Alınan Beğeniler:
    9.420
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Evet o kadar para vermeye gerek yok servise taktırıp.
     
  18. suyunsesi

    suyunsesi Sürücü

    Katılım:
    14 Ocak 2013
    Mesaj:
    194
    Alınan Beğeniler:
    80
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Turgay Bozkurt
    Araç Modeli:
    Kia Venga 1.6 Panorama Plus
    Arkadaşlar, Türkiye şartlarında bu araçların lastik ebatlarında uygun lastik basınçları sizce ne olmalıdır? Aracın kapısında bulunan değerler her şartta en doğru değerler midir? Yoksa Türkiye'nin çukurlarla dolu bozuk yolları için lastiğin zarar görmeyeceği bir değer mi seçmeliyiz. Konuştuğum iki lastikçi 205/55/16 olan ebatlar için 34 yada 35 basınç olmalı diyorlar. Bende 33 yapıyorum. Peki sizce?
     
  19. Mahir

    Mahir Moderator Moderator

    Katılım:
    23 Aralık 2012
    Mesaj:
    9.549
    Alınan Beğeniler:
    3.737
    Şehir:
    Düzce
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    32-33 idael psi degerlerdir
     
  20. zenozenalis

    zenozenalis Usta Sürücü

    Katılım:
    21 Temmuz 2014
    Mesaj:
    398
    Alınan Beğeniler:
    104
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    M.2.
    Araç Modeli:
    Kia Cerato 1.6 Ex Comfort AT
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Benim aracımın ilk sahibi iş arkadaşım. Aracının cam aç-kapa düğmesinin içten tırnağı kırılmıştı. 5 yıl 150 bin garantiyi düşünerek servise değişim için gitti. Elektrik aksamı 60 bin km ile sınırlıdır deyip göndermişler. Aracı ben alınca derdimi Kia iletişim merkezini arayıp anlattım. Beni servis'e tekrar gönderdiler. Servis ile İletişim merkezi arasında geçen yazışma sonrasında beni arayıp değişimi yaptılar. Şuraya getireceğim lafımı bastırmayınca fazla ciddiye almıyorlar. Ben bu aracı 150 bin garantili diye aldım yoksa almazdım diye de demiştim.
     

Bu Sayfayı Paylaş