10 Kasım LPG KABLO

2015 Kia Soul'e Genel Bakış

'Soul' forumunda shaman_kamos tarafından 22 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

  1. shaman_kamos

    shaman_kamos Yeni Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2016
    Mesaj:
    4
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    bursa
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tayfun Çuhadar
    Araç Modeli:
    KIA SOUL PREMIUM 1.6 DIZEL 136 DCT
    Merhaba Arkadaşlar,
    Aranıza dün katıldım ve bende bir 2015 Model Kia Soul Premium 1.6l Dizel 136 Hp DCT sahibiyim. Aracımı bende yeni aldım ve almadan önce epey inceledim.
    Öncelikli olarak benim için doğru araç mı?
    Evet araba alacaksınız kendinize sormanız gereken ilk soru bence bu, doğru seçim için öncelikle arabadan beklentiniz nedir? uçsun kaçsın yada düz duvara tırmansın ovada bayırda karda heryerde asfaltta gider gibi rahat gitsin, heryere uğraşmadan park derdi olmadan park edebileyim vs. Bunların hepsini bi araçta toplamak maalesef imkansız. Benim aradığım özellikler yerden biraz yüksek olsun (duruşu güven versin) Dizel ve Otamatik olmasıydı. Ve bu tercih için bir çok aracı test ettim test sürelerim öyle 5 km bayi test sürüşü değil 1-2 gün araçlar bende kaldı. Ve sonunda karar verip Kia Soul de karar kıldım bunda ki en önemli etken beklentilerimi karşılamasıydı öncelikle ancak fazlası çoktu.
    Başlayayım aracı övmeye 1400 kg ağırlıkla yola oturması ve tutunması 235/45/18 lik jant ve lastiklerinde desteğiyle gerçekten çok iyi. Hiç bi tutarsızlık yaşamadım dengesi gayet iyi sanki Mpv değilmişte binek bir araç gibi.
    Aracın görseli gayet radikal ve kendine has hiçbir arabaya benzemiyor (yani aracınızı kesinlikle başka araçlarla karıştırmazsınız :) ) aracın dışında ve içinde kaliteyi hissediyorsun yumuşak malzemeden yapılmış torpido gövde, deri direksiyon ve gösterge paneli dikişleri ile çok hoş bir kombinasyon olmuş kapı panellerinde kullanılan deri, piyano ve plastik uyumu gayet başarılı krom kaplamalı iç kapı kolları ve yine kapı panelinde kullanılan siyah piyano kapılarda dahi kalite hissini size yaşatıyor. Yine deri ve siyah piyano malzemeler kullanılmış olan direksiyon ve vites gerçekten çok hoş görünüyor.koltuklar kumaş olmasına rağmen güzel bir döşeme seçilmiş ve deri ayrıntıların dikişlerinde kullanılan iplik ile aynı renk dikişler ile koltuklara ayrı bir hava katmış. Bunun yanında koltuk konumlanması gayet başarılı ve görüş açınız camlar ve direklerdeki çok doğru tasarım ile gayet iyi.
    Araç iç hacim olarak gerçekten çok geniş ve ferah açılabilir cam tavan ve otomatik perdesi gerçekten inanılmaz bir ferahlık sunuyor. benim boyum 1.78 koltuğa oturduğumda tavan ile baş mesafem arasında nerdeyse 1 karış mesafe var sürücü koltuğu benim sürüş pozisyonumda ki ben biraz rahatça ve geniş otururum arka koltuğa oturduğumda diz mesafesi yine yaklaşık 1 karış civarı yani araç beklenildiğinden çok daha geniş ve ferah. Aracı tanımayanlara uzaktan baktığında çok büyük bir araç hissi vermezken yanına yaklaştıkça büyüdüğünü hissediyorsunuz ve araçla buluştuğunuzda vay arkadaş dedirtiyor ben buna çok şahit oldum :)
    Gelelim motora 1.6 L Dizel motor ile 7 ileri DCT şanzıman Harika bir uyum içinde viteslerin geçişini kesinlikle hissetmiyorsunuz hatta vitesleri takip etmeye çalıştığınızda siz üçüncü diye düşünürken ekrana baktığınızda 6 yada 7. Viteste olduğunuzu görüp şaşırabiliyorsunuz. Bunun yanında heee ben vites geçişini hissetmek istiyorum arkadaş diyorsanız çekiyorsunuz Manuel'e gaza bastığınızda devir 4200-4300 e gelene kadar bir üst vitese geçmiyor ve buraya kadar uzatabiliyorsunuz aracı sonra kendisi bir üst vitese geçiyor ve aynı şey o vites içinde geçerli yani viteslerden beklediğim her şeyi ben aldım vitesleri bugüne kadar kullandığım diğer şanzımanlarda yalnızca DSG ile kıyaslayabilirim diğerlerinin çok üstünde bir performansı var ve DSG şanzıman ile de eşdeğer mi üstün mü tam karar veremedim.
    Araçla sakin bir sürüş yaparken birden hızlanmanız mı gerekti vites ile falan oynamanıza yada Manuel'e almanıza falan gerek yok gaz pedalını deep yaptığınız anda hani modelin yanında yazan harfler ve rakamlar var ya 136 HP 7 ileri DCT diye işte bunlar orda devreye giriyor ve sizi koltuğa yapıştırıp fırlıyor. Bu tepkiyi ve gücü Soul ile kıyasladıkları hiçbir araçta görmedim yaklaşabilen sadece Skoda Yeti'dir bence.
    Şimdilik benden bu kadar eğer bir sorunuz olursa araç ile ilgili cevaplamaya çalışırım.
     
    suyunsesi bunu beğendi.
  2. Armyy

    Armyy Sürücü

    Katılım:
    18 Aralık 2014
    Mesaj:
    200
    Alınan Beğeniler:
    66
    Şehir:
    istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    armağan baltacı
    Araç Modeli:
    kia rio 1.4 crdi fancy
    hayırlı olsun. son derece aydınlatıcı olmuş almayı düşünüp de kararsız kalanlar için. ilerleyen dönemde olumlu olumsuz tecrübelerinizi paylaşmanız yine hem kullanıcıları için hem de almayı düşünenler için faydalı olacaktır.
     
    shaman_kamos bunu beğendi.
  3. ggunes

    ggunes Sürücü

    Katılım:
    29 Ekim 2016
    Mesaj:
    177
    Alınan Beğeniler:
    94
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    GGUNES
    Araç Modeli:
    Duster
    Hayirli olsun.
    Makyajli Soul ile ilgili youtubeda pek video yok.
    Öne çıkan özelliklerini falan video cekip yayinlasaniz cok faydali olur.
    Ayrica videoda mutlaka 2015 Soullerin iki farkli şanzıman secenegi oldugunu falan da belirtmelisiniz.

    Umarım insanlar 2015 Soul alirken Tork Konvertorlu mü Cift Kavramali mi sanzıman aldigini biliyolardir.
     
    shaman_kamos bunu beğendi.
  4. zeynel54

    zeynel54 Sürücü

    Katılım:
    6 Şubat 2016
    Mesaj:
    132
    Alınan Beğeniler:
    38
    Şehir:
    TR
    Gerçek Ad-Soyad:
    Zeynel Tokmak
    Araç Modeli:
    kia
    Hayırlı olsun. Allah güle güle kullanmak nasip etsin.

    IQ+ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    shaman_kamos bunu beğendi.
  5. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Mayıs 2011
    Mesaj:
    33.830
    Alınan Beğeniler:
    9.420
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Konu ilgili bölüme taşınmıştır.
     
  6. amesfa

    amesfa Acemi Sürücü

    Katılım:
    24 Ocak 2017
    Mesaj:
    16
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Abdullah balcı
    Araç Modeli:
    Toyota yaris
    Güzel anlatım olmuş. Resim eklermisiniz detaylı anlattığınız gibi


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     

Bu Sayfayı Paylaş