10 Kasım LPG KABLO

Çok garip şeyler bana mı denk geliyor yoksa normal mi ?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Hederot tarafından 23 Temmuz 2013 tarihinde açılan konu

  1. Hederot

    Hederot Sürücü

    Katılım:
    22 Nisan 2013
    Mesaj:
    225
    Alınan Beğeniler:
    30
    Şehir:
    istanbul
    Merhaba arkadaşlar, hatırlayanlar vardır. Aracımı alalı 3 ay felan oldu, bu süreç içerisinde bir çok deneyim yaşadım. Hani var ya hissederek kullanmak terimi, aynen o şekilde ve bu süreci sizlere anlatmak istiyorum.

    Aracım kia rio eylül 2 2012 trafiğe çıkışlı 1.4 dizel. Fancy Visio göstergeli olan çok çok güzel bir araç.

    Aracımla Afyon - İstanbul
    sonra ki ayda da İstanbul - Bolu
    Sonra ki ayda da
    İstanbul Aydın yaptım.
    Şuan araç 24.000 km oldu.
    Bu süreçte gtiiğim her yerde fazlası ile gezdim izmir de olsun yalova-çınarcık olsun yol güzergahında ki çoğu yerde konakladım ve bi o kadar yol gittim.

    - Yine bu süreç içerisinde inanılmaz aracı test etme ve dinleme, gözlemleme fırsatı buldum. Bunlardan en dikkat çekici ve ilgi çekici olan benim için gece yolculukları oldu. O kadar güzel gidiyor ki ve gece öyle bir ambiyans oluşuyor ki araç içerisinde yolculuk hiç bitmesin istiyor insan. İlk defa bir araç ile non stop 4 saat boyunca yol gittim. Sonra 10 dk durdum ve dayanamadım yola devam ettim felan. Bu şekilde güzel yolculuklar yaptım. Araçta Shell Euro dizel yakıt kullanıyorum GTL felan değil malum pahalı. Normal Euro Dizel yakıt kullanıyorum. Ve 43 litre doldurdum içinden 3 belki de 2 litre yakıt kalmıştır diye düşünüyorum. Ş.içi 180 > km geri kalanı uzun yol olmak üzere ve full klima açık şekilde genellikle 105 -110 ve üstü olacak şekilde kullandım aracı ve araç 830 km yol gitti geçtiğimiz ay. ( Sizlere bu konu da sorum siz yakıtınızı nereden alıyorsunuz ve öneriyor musunuz ? Ayrıca bir depo ile yaptığınız yolu merak ediyorum.)

    - İkin olay ise aracımın içerisinde Castol yağ var ve yağı 22.000 km de değiştirdim mazot filtresi hava filtresi ve yağ filtresi ile birlikte ara bakım olarak değiştrdim. Bu süreç içerisinde kullanım klasvuzu ve servis abi bunun içerisinde 5.3 litre yağ konuluyor demesine rağmen yağ konulduktan sonra 100 km gittim 2 saat sonra yağ seviyesine baktım ve çubuğun üzerinde ki yağ max seviyesinin üstünde duruyor. Kaldı ki 15.000 bakımında konulan yağ da aynı şekilde max. seviyenin üzerindeydi. Adamın yağı doğru litre koyduğunu biliyorum ben bizzat baktım ama nedense 5.3 litre yağ konulmasına rağmen max. seviyenin yarım parmak kadar üzerinde gösteriyor. (Sizden ricam sizler de yağ seviyenize bakabilir misiniz. Özellikle yeni yağ değiştirenlerden rica edeceğim. Bütün riolar da bu şekilde mi ve bu zarar vermez mi ? Araca.)

    - Bilenler ve hatırlayanlar olur illa ki biliyosunuz ki ben de kliması ayağa üflemeyenler mağduruydum ve serviste aracımın konsolunu söküp klimayı tamir ettiler. Aracın konsolu ile ilgili olarak allaha şükür şimdiye kadar bir şikayetim olmadı. Sanırım olmayacakta. Ayrıca klima da ayağa üfleme yapıyor. Ve iyi ki de yaptırmışım çünki bu yaz gerçekten işime çok yaradı. Ben sürekli klima açık kullanıyorum arabayı. Yalnız konsol da değil ama aracın gösterge panelinin orada ki siyah sert plasik birleşimlerinin oradan sert çukur v.s. , kasislere girdiğim de çatır çutur ses geliyor (Bu ses sizin riolarınızdan da geliyor mu gerçekten merak ediyorum Buna nasıl müdehale ederiz. ? )

    --Arkadaşlar dediğim gibi aracımla o kadar çok yol gittim ki arabanın her yerini o kadar çok dinledim ve o kadar çok ezberledim ki bazı şeylere kesinlikle çözüm bulmam gerektiğini düşünüyorum. Misal mıcır asfalt olan yolları bilirsiniz genellikle akdeniz ve ege bölgelerinde çok olur. Doğu bölgelerinde de çok olur. Bu şekilde yollara girdiğim de sağ kapı plastiğinden cızırtılar geliyor ve bu benim kafamı çok kurcalıyor. sinir bozucu bu sesin nerden geldiğini bilen var mı ?

    -- Asıl önemli konu ise frenler ?? Arkadaşlar her zaman ki gibi benim çok garip bir problemim var ve bu problem her zaman olmuyor. Frenlerim salmıyor kendisini ? Örnek verecek olursam. Aracımla ne kadar yol yaptığım önemli değil 200 veya sabah arabamı çalıştırdığım da kırmızı ışıklar da v.s. aracımla durduğum da aracımın frenleri kendisini sıkıyor. Yani hafif eğimli yerler de hill holder devreye girecek şekilde değil hani hafif eğim vardır da araç çok hafif salar ya kendisini işte benim aracım bunu yapmıyor. Sanki frene basıyormuşum gibi araç lık diye duruyor. Veya kaymıyor. Bunun frenlerden olduğunu biliyorum çünki aracımı otoparka park ederken aracımı hafif hareket ettirmek istediğim de frenlerden gırç diye ses geliyor ve ben bunu içeriden anlayabiliyorum. İşin en pislik yanı ise bunu her zaman yapmaması 2 kere servise gösterdim ve ne kadar şansızım ki serviste bunu yapmadı ve adamlarda hali ile bunda birşey yok abi dedi ve gönderdi 2 kere götürüşümde de aynısını dediler ve gönderdiler servise derdimi bi türlü anlatamadım ben de bi ustaya götürdüm el freni telinden belki yapar dedi arka tekerleri söktü ve balata temizleyici sıktı. 2 hafta sonra yine aynı sorunu bir türlü anlayamadım ama ustam bana nem den kaynaklanıyor olabilir dedi. çünki araç sürekli istanbulda iken otoparkta duruyor ve hali ile orada nem var. Aracı h.içi pek kullanmıyorum h.sonları kullanıyorum bu da neme bağlı olabilir dedi. Çünki aracı aydına götürdüğümde hiç bir sorun yok. Ne zaman istanbul geri dönsem aynı problem yine başlıyor ve ustam balatalarını değiştirdiğinde düzelir diyor. Ama o da sadece salladı ve net bişi söylemedi. (Başına gelen duyan var mı ? Bu problem gerçekten de beynimi kurcalıyor. Ya fren sıkma olayını aslında ben 100-120 ile giderken de yapıyorsa ? Ben bunu anlayamam ki ? Nasıl olacak.)

    --Diğer problemi de aracım motor sıcak veya soğuk farketmiyor. Rolantide duyabiliyorum bu sesi Dizel vuruntu sesine benzer bir ses geliyor. Hani manifottan tok bir ses gelir ya aynen o ses. tokur tokur tokur ama böyle dizel sesi ile aynı bir ses ama manifot sesine yada vuruntuya benzer garip bir ses. (Bu sesi sizin de dinlemenizi istiyorum evinize gittiğiniz de müziği kapatın ve aracınızın çalışma sesini dinleyin. Vuruntuya benzer çok az tok bir ses geliyor mu ? Bakabilirseniz sevinirim)

    -Bunun dışında benim aracımın lastikler 24000 binde olmasına rağmen bana sanki çabuk aşındı gibi geliyor. Sizinde bu şekilde olduğunu düşünüyor musunuz ? Yada gerçekten bu şekilde mi ?

    - Bir de aracımla 40 km veya daha hızlı giderken frene basıp direksiyon çevirdiğinizde felan sizinde aracınız biraz fazla önden kayma eğilimi yada gerçekten yapıyor mu ? Çünki bu konuda araç ivme hızını kaldıramıyor gibi çünki çok çabuk kayma eğilimi yapıyor.Hatta çoğu zaman kayıyor. Dikkat etmemiz gerekli

    -- Bir de aracın kapıları fazla ince değil mi ? Yani kapıyı kapatırken kapılar çok hafif misal araçlar da kapı iki kademelidir ya ? Bizim araçlar da bu kademe yokmuş gibi geliyor bana. Misal bir volkswagen de kapı iki kademeli olduğunu anlıyorsunuz ve hafif bir rüzgarda veya kapıyı bıraktığınız da kapı biraz açılır ve durur benim araçta kapıyı bir bırakıyorum kapı yerinden kopacak gibi geliyor bana sonuna kadar açılıp kirişi zorluyor. :( sizin araçlar da da bu şekilde mi ?

    --Ama genel anlamda araçtan gerçekten çok memnunum ve en çok hoşuma giden de hani aracın o ıslık sesinde ki turbosu var ya ? :) O turbonun sesi gece duyuyorsunuz ya yolda giderken.:) Sırf o sesi duymak için sürekli gaza basıyorum o şekilde hayranlık bırakıyor araç :)
    -- Ayrıca araç 110 ile nasılsa 160la giderken de aynı kesinlikle araç kendisini kaybetmiyor. Buna bayılıyorum ve araç gerçekten bu konuda size güven veriyor.

    --Ben aracımla bir çok kere denedim ama 182 den daha fazla hız yapamadım. Araç 182 ve devir 3600 yada 3700 ler de kalıyor ve araç kesinlikle o hızdan sonra yükselmiyor. (Sizde deneyen oldu mu ? Ben düz yolda 182 den fazla hız yapamadım araç ile) yokuş aşağıya bastığınız da da araç en fazla 192-193 felan yapıyor ve daha fazla hızlanmıyor. Sanki arabada hız limitörü var gibi ) Siz test ettiniz mi ?

    Son olarakta aynalardan bir derdim var. Aracın aynalarını ayarlamak istediğim de ayna ilk olarak zorlanıyor ve sonra aşağı yukarı veya sağa sola sönmeye başlıyor. Bu hep böyle (Aynaları kapatmak istediğim de normal bir şekilde kapanıyor sadece aynaları ayarlama istediğim de bu oluyor) Sizde de bu şekilde mi ?


    Evet arkadaşlar gözlemlerim genel olarak bu şekilde. Şuan 24 bin km olan aracımla yaşadıklarım ve gözlemlerim bunlar. Ama rio derseniz anında al abi derim. Kesinlikle eşe dosta tavsiye ediyorum. Ve gerçekten alınabilecek bir araç yakıt performans sürüş ve konfor araçta herşey var. Bir de süspansiyonu sert olmasa arabayı gece bişi olmasın diye evime çıkartasım geliyor. :))) Park ederken felan gidip en uzak yere koyuyorum felan o derece dikkat ediyorum :)
     
  2. maminci

    maminci Ralli Pilotu

    Katılım:
    21 Ekim 2010
    Mesaj:
    1.494
    Alınan Beğeniler:
    10
    Şehir:
    Malatya
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    3 ayda 24 bin km yol mu? Bu hızla yılda 100 bin , 5 yılda 500 bin km:)
     
  3. cLippeRship

    cLippeRship Usta Sürücü

    Katılım:
    6 Ekim 2012
    Mesaj:
    650
    Alınan Beğeniler:
    7
    Şehir:
    Konya
    Gerçek Ad-Soyad:
    Uğur Öztaşkın
    Araç Modeli:
    Hyundai Accent 1.5 GLS
    KIA hyundai ve bazı markalarda kapılar böyle maalesef tek mil şeklinde tutacak fazla bi kademesi yok alman araçlarında skoda seat vw gibi kalın menteşeli kancalı değişik bi sistem var taş gibi 2-3 kademede duruyor
     
  4. Hederot

    Hederot Sürücü

    Katılım:
    22 Nisan 2013
    Mesaj:
    225
    Alınan Beğeniler:
    30
    Şehir:
    istanbul
    Yok yahu 3 ayda değil son 3 ay içerisinde çok yol yaptım ama araç 09.02.2012 trafiğe çıktı :))
     
  5. pascalim

    pascalim Ralli Pilotu

    Katılım:
    4 Nisan 2011
    Mesaj:
    4.510
    Alınan Beğeniler:
    2.947
    Şehir:
    İSTANBUL
    Gerçek Ad-Soyad:
    Orhan İLYASLI
    Araç Modeli:
    Ceed Consept Plus SW
    Yeni kasa riolar ile ilgili pek bir bilgim yok. Bugün inceledim galeride biraz daha zorlasalar resmen ceed olacak araba. Çok güzeldi beğendim. Frenlerinizde bence bir şey yok. Aynalariniz için servise gidin düzeltilir. Geleim araba içi seslere. Kia motor sesini çok iyi bir şekilde kesti. Aracın içinde bu tikirtilar bende de oldu. Sorduğum diğer kullanıcıların da olmuş. Servisler bu konuda tecrübeli. Hemen hallediyorlar. Yani ilk kez karşılaştık demiyorlar. Iyi gunlerde kullanın arabanızı.

    GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 4 Beta ile gönderildi
     
  6. Rio35

    Rio35 Moderator Moderator

    Katılım:
    2 Ağustos 2012
    Mesaj:
    3.600
    Alınan Beğeniler:
    220
    Şehir:
    izmir < > istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    Rio allah var hem görünüş hem teknik özellik olarak gerçekten sınıfında ilk ikiye oynar.Tıkırtıları servis kesti benim bebek gibi oldu :) Sürerken gözler üzerimizde oluyor diğer markalarda pek yoktur bu özelliği rionun :thumbup1:
    Hız konusuna gelincede benim 1.4 benzinli rioda 198i geçmedi düz yolda limitör var muhtemelen.
     
  7. enco59

    enco59 Usta Sürücü

    Katılım:
    9 Haziran 2012
    Mesaj:
    368
    Alınan Beğeniler:
    8
    Şehir:
    tekirdağ
    ben senede 17 bin yaptım cok gezdiğimi sanıyordum seni görünce mahcup oldum :))
    yağ seviyesi dediğin gibi 15bin bakımını yaptırdırdıktan sonra kontrol ettiğimde max. seviyesinin üstündeydi şuan hala öyle sanırım ama benim araca lukoil koydular pek memnun kalmadım açıkçası..
    devirde belli bir devirden sonra kesiyor motoru zorlayamıyorsun takılıp kalıyor bi devirde sinir bozucu :)
    b sınıfının ortalamasi bir araç ses olarak konfor ve donanım olarak sınıfının en iyileri arasında bana göre ama sert süspansiyon olması bozuk ve mıcırlı yollarda şahine binmiş gibi hissediyorum o ayrı konu tek sorunum bu lastikleri değiştirerek belki biraz iyileşme olur
     
  8. Hederot

    Hederot Sürücü

    Katılım:
    22 Nisan 2013
    Mesaj:
    225
    Alınan Beğeniler:
    30
    Şehir:
    istanbul
    Arkadaşlar bu konuda kimse cevap veremiyor mu yoksa katılım az mı ? :)
     
  9. pascalim

    pascalim Ralli Pilotu

    Katılım:
    4 Nisan 2011
    Mesaj:
    4.510
    Alınan Beğeniler:
    2.947
    Şehir:
    İSTANBUL
    Gerçek Ad-Soyad:
    Orhan İLYASLI
    Araç Modeli:
    Ceed Consept Plus SW
    3 sorunuza cevap verdim diye biliyorum.

    GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 4 Beta ile gönderildi
     
  10. engo

    engo

    Katılım:
    22 Temmuz 2013
    Mesaj:
    83
    Alınan Beğeniler:
    3
    Zaman zaman yağ konusunda aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum.
    motorunuza eğer ki açık yağ koymuyorsanız, piyasadaki bütün üretici firmalar perakende motor yağlarını genelde 4'er litrelik ve 1'er litrelik paketleme yaptıkları için siz de serviste aracınızın yağını değiştirirken, yağı değiştiren elemanlar yağ çubuğundan motorun içindeki yağ seviyesini kontrol etmeden, o yağ kutularının hepsi bitene kadar yağı motorun içine başaltıyorlar, sonra da başta yapmaları gerekeni sonda yapıp yağ çubuğunu kontrol ediyorlar, ama tabi olan oluyor, fazladan bir yarım litre yağ, motorunuzun içine karışıyor. yani sizin anlıyacağınız böyle ince ayrıntılarla kimse fazla uğraşmak istemiyor... Bazende sanayide eli yüzü kapkara olmuş bir ustaya rastlıyorsunuz, o da bu sefer yağ ziyan olasın diye kutuda kalanı motorun içine başaltıveriyor, fazlasından bişey olmaz, sen zaten bunun parasını ödemişsin, bagajda duracağına motorda dursun. fazlasını zaten eksoz'dan atar diyen, bilinçsiz bir çok ustayla karşılaştım...

    onun için çeşit çeşit adam var piyasada , iyisimi yağınızı değiştirirken siz de başında durun....

    Benim bir prensibim vardır, mesela serviste fren balatası bile değişse aracın yanına gider, balatanın değiştiğini gözümle görürüm, böylece hem dolandırılma ihtimaliniz azalır, hemde ne takıldığını, ne yapıldığını görürsünüz ve böylece aracınıza olan güveniniz artar.
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 25 Temmuz 2013
  11. Hederot

    Hederot Sürücü

    Katılım:
    22 Nisan 2013
    Mesaj:
    225
    Alınan Beğeniler:
    30
    Şehir:
    istanbul
    Teşşekür ederim :)

    Cevap için teşekkürler ama şöyle bir durum var aynısını ben de yapıyorum aracımı servise götürürsem kesinlikle aracımın başında dururum. Yalnız aracın kullanım klavuzunda 5.3 lt yağ konulur diyor. Ben de 5.3 lt yağ koydurdum serviste ama buna rağmen fazla yağ olarak gösteriyor. Bence aracın aldığı yağ litresi bakımından fazla olmuş olaiblir mi ? Çünki bu tarz araçlar da eğer yağ fazla konulursa turbo fazla yağı çeker ve bu da turboya çok zarar verir. Bunun acısı da ilerleyen zamanlar da çıkar. Bu konuda bilinçlenmemiz lazım.
     
  12. ism@il

    ism@il SUPER MODERATOR

    Katılım:
    29 Kasım 2012
    Mesaj:
    20.638
    Alınan Beğeniler:
    4.793
    Şehir:
    İSTANBUL
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Merhabalar öncelikle gecmis olsun...
    Konu ismini okuduğumda kafamda soru işaretleri oluştu fakat okudukca bu sorunların çok garip şeyler olmadığını düşunmeye başladım. Bunlar karşımıza çıkacaktır...
    şimdi şunu belirtmek isterim. Forumların amacı insanlara bilgi vermek/paylaşmak, siz burada bir çok konuyu bir konuda ve konu adına uymayacak şekilde paylaşım yapmışsınız. Ben olsam bu sorunları ayrı ayrı paylaşımda bulunur ve daha sonrakilere yardımcı olurdum. Sizin aracınızla aynı sorunu yada sorunları yaşayan biri konu isimlerine bakarak arama yapacaktır. örnek verirsek: arama yapan yağ, ses, bakım ve bunun gibi ana temalarla arama yapacaktır. Bu konu ilgisini çekerse okuyacak ve belkide cevap bile yazmayacaktir. bundan sonraki paylaşımlarda daha dikkatli olursak çok sevinirim. Bu şekilde forumda çok güzel bir kütüphane oluşturmuş oluruz.
    Teşekkurler
     
  13. araba hastası

    araba hastası Acemi Sürücü

    Katılım:
    4 Mayıs 2013
    Mesaj:
    18
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    bursa
    ön konsoldan bende de cok ses geliyor kasise girdiğimde ama artık alıştımm yapacak bir şeyy yokk hız konusuna gelince bn 215 yaptımm 220 yi görmedii senn arac tam acılmamış olabilir
     
  14. Hederot

    Hederot Sürücü

    Katılım:
    22 Nisan 2013
    Mesaj:
    225
    Alınan Beğeniler:
    30
    Şehir:
    istanbul

    Dizel mi benzinli mi ?

    Teşekkürler Dikkat ederim
     
  15. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Mayıs 2011
    Mesaj:
    33.830
    Alınan Beğeniler:
    9.420
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu

    Size katılıyorum.Ben aracımın bakımlarını sürekli yetkili servise yaptırıyorum.Ve en az 4 kez fazla yağ koydukları için daha sonra başka yerde geri çektirip F çizgisine geri indirttim.Ben her seferinde yağ seviyesini F çizgisinin altında tutmalarını hatırlattığım halde bu başıma geliyor.Yani uyarıyorum aynı sonuç.En son yağı koyduktan 30 sn sonra yağ çubuğunu çekerek bana gösterdiler.Peki 10 dk sürede süzülen yağ ne olacak dedim?Cevap yok.Acele ediyorlar.10 dk sonra yağ seviyesi F çizgisinin yaklaşık yarım cm üzerinde idi.Gösterdim boyun büktüler.Bende gidip başka yerde çektirdim.

    Fazla yağ karter içerisindeki olması gereken hacmi azaltır.Benzinli ya da dizel fazla koyulmuş yağ ekstra karter basıncı oluşturur ve bu her türlü motor için zararlı bir durumdur.
    Ancak bu zarar turbo dizel ve turbo benzinli araçlar için daha fazladır.Normalden fazla seviyede koyulan yağın daralttığı karter hacmi;karter basıncını arttırır ve turboyu yağladıktan sonra geri dönen yağın devresine ters basınç uygulayarak yağ akışını azaltır ve hatta kesme noktasına getirir.Akamayan yağ turbo yataklarını yağlayamaz.Akış olmadığı için yatak harareti yükselir.Yükselen yatak harareti ile yatak klerensleri metalin genleşmesi ile küçülür ve başlar turbo mili yatağı yemeye:madd:

    Yağ çıkacak yol bulamadığı için egzost ve emme tarafına geçmeye çalışır.Siğiller deforme olur,araç yağ eksiltmeye başlar.Bu eksiltme yatak aşınmasını çabuklaştırır.


    Dolayısı ile yağ seviyesinin uygun seviyede olması elzemdir.;)

    4,8+0,5 Yani o 0,5 lik kısım yağ filtresinin içindeki kısımdır.Eğer 5,3 koyulduğu halde fazla görünüyorsa yanlışlıkla 5,3 ten fazla konmuştur.
     
  16. ceratodream

    ceratodream Ralli Pilotu

    Katılım:
    29 Haziran 2011
    Mesaj:
    4.215
    Alınan Beğeniler:
    1.295
    Şehir:
    istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yıldırım yıldırım
    Araç Modeli:
    Cerato
    Yetkili servislerde yag tabancasi var ayni mazot koyar gibi litresiyle koyuyorlar o yuzden servis iyi hata yok aracin kac litre yag alacaksa o kadar koyuyor ne eksik ne fazla

    GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  17. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Mayıs 2011
    Mesaj:
    33.830
    Alınan Beğeniler:
    9.420
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Vallahi O tabanca kayalarda yok maalesef kardeşim. Arabayı aldığımdan bugüne kadar hep o şekilde koydular.Göz kararı ölçerek.

    Bu arada yağı ben satın alarak götürüyorum.4 lt lik bidondan bosaltiyorlar.ve maalesef ölçmüyorlar.;)
     
  18. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Mayıs 2011
    Mesaj:
    33.830
    Alınan Beğeniler:
    9.420
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Yani servislerin bir kısmı çoğunluğu buna dikkat etmiyor. Özellikle dizel aracı olan arkadaşlarıma tavsiyemdir: olması gerektiğinden fazla koyulan yağ turboyu yer bitirir.Mutlaka kontrol edin
     
  19. kanikarali

    kanikarali Ralli Pilotu

    Katılım:
    27 Haziran 2011
    Mesaj:
    1.645
    Alınan Beğeniler:
    150
    Şehir:
    Ankara
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Kanıkara
    Araç Modeli:
    2006 Cerato 1.5 CRDİ
    Bu konuya servisler kesinlikle dikkat etmiyorlar. Dahası hangi motora ne kadar yağ koulması gerektiğini de bilmiyorlar, biliyorlarsa da gerekli özeni göstermiyorlar. Bu foruma üye olduğumda ilk sorduğum sorulardan biri de yağ miktarı idi. 2. el araç aldığımda bakım serviste yeni yapılmıştı ama yağ seviyesi F çizgisinden nerede ise 1 cm. yüksekti. Fazla yağı aldırdım. Bu kez Ankara'da serviste bakım yaptırdım. Onlarda aynı şekilde 5,3 litre yağ koydular ve seviye çizgisi gene yüksekti. O zaman da fazla yağı çektirdim. Bizim 1,5 CRDİ motorlar kesinlikle 5 litre yağ kapasiteli. Artık yağımı 5 litre olarak alıyorum ve değişim yaptırıyorum. Yağ seviyesi de F çizgisinin hemen 1-2 mm altında kalıyor. 5,3 Litre yağ kapasitesi 1,6 CRDİ'ler için geçerli olabilir. Arkadaşların uyarısına katılıyorum. Fazla yağ başınıza büyük işler açabilir dikkatli olmak lazım..
     
  20. D3hs3tt

    D3hs3tt Ralli Pilotu

    Katılım:
    19 Eylül 2013
    Mesaj:
    1.412
    Alınan Beğeniler:
    242
    Şehir:
    Yalova
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ethem Kösem
    Araç Modeli:
    Rio
    ewet hız olayına gelirsek ben en fazla 190 yaptım orada duruyor devir saatide duruyor yoksa 200 kesin bu arada arabam 1.25 fansy 9.000 de 2013 eylül çıkışlı.
    kapı kenarlarından ben hiç ses işitmedim ama bi ara sıkıntım wardı kapı kenarlıklarının içinde.plastik malzemeler wardı onların içinden çıakrdım ses kesildi.
    ayrıca bozuk tümsekli yollarda dreksiyonun yani sizin dedigin yer çat çutları benim arabadada mevcut.. :D mıcır yollarda sanırım lastiklerdem dolayı yol sesi alıyor arada rahatsız ediyor ama normal yolda hiç bi ses yok.. bende 1 depo benzinle 650 kmh yol yapabildim yalova-çanakkale arası yolda
    bide yag meselesine gelelim ben degişim daha yapmadım benimki tam full çubugunun üstünde. lastiklerim dede bi degişme yok :D
    yan aynalar konusunda pek dikkat etmedim.aracımda fren sıkma gibi bir sıkıntıda olmuyor yanlız rampa aşagı çok hafif frene basarak arabayı hafif kaydırırken balatalar ses yapıyor.arabanın öyle önden kayma gibi bi sıkıntısına daha denk gelmedim inş da gelmem.
    Aracıma binenlerin şikayeti genelde bu ne ya bu kadar sesiz arabamı olur bare biraz motor sesi duyulsa bukadarda sessiz yolculukmu olur.. :D
     

Bu Sayfayı Paylaş