10 Kasım LPG KABLO

2014 model rio için 205 55 16 michelin cross climate değerlendirmem

'Rio' forumunda cartaca tarafından 20 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

  1. cartaca

    cartaca Acemi Sürücü

    Katılım:
    17 Mart 2016
    Mesaj:
    29
    Alınan Beğeniler:
    25
    Şehir:
    yozgat
    Gerçek Ad-Soyad:
    aslan yıldırım
    Araç Modeli:
    rio
    Aracın üstünde gelen orjinal ebadı 195 55 16 kumho soluslardan uzun zamandır şikayetçiydim. İri taşlı asfaltta çıkardığı uğultudan dolayı çok rahatsız oluyordum. Soğuk havalardada lastiğin sertleşmesinden dolayı fren mesafesinin uzadığını net olarak farkediyordum.
    Firmalar araçlarda ince yanaklı lastikler kullanarak daha spor bir görünüm ve daha iyi yol tutuşu almayı planlıyorlar sanırım ancak sert süspansiyonla birlikte yollarımız oldukça bozuk olduğu için konforuda epey azaltıyor. Araçlar neredeyse tekerin altına gelen bir taşı koltukta hissettiriyor.
    Mevsimde kışa dönünce kar lastiği ihtiyacının hasıl olmasıyla Michelin cross climate lastikleri dikkatimi çekti.
    Epey bir araştırdım.
    4 tane kar lastiği alsam yaklaşık 600 tl,
    iki adetlede idare ederim,
    300 tl çıkma temiz bulabilirmiyim,
    205 55 16 takarsam yakıt artarmı,
    konfor nasıl olur,
    cross climate nasıl bir lastik,
    kışın iş görürmü,
    yazın çabuk bitermi,
    derken birazda maddi olarak sıkışık olmama rağmen 4 lastiğide 205 55 16 cross climate ile değiştirdim.

    Mevsimden ötürü sıcak havada test etme imkanım olmadı ancak yağmurlu ve karlı havada test ettim.
    --Öncelikle yakıt tüketimim arttı. aracım kia rio 1.25 benzinli lpg ile kullanıyorum. Şehir içi yakıt ortalamam araç ekranında 7,2/100 km gösterirken lastikleri değiştirdikten sonra 7,4/100 km ye çıktı. Yani kesin olarak yakıt tüketimimi artırdığını söyleyebilirim. Pompa ölçümlerimde birçok etken olmakla birlikte kabaca 135 kmlik mesafede pompa ölçümlerim daha önce 22 tl yakıt harcarken şimdi 23-24 tl yakıt aldı.
    --Benim asıl muzdarip olduğum yol sesi konusunda aracın sınıf atladığını söyleyebilirim. Kumholar beni ve arabayı mahvetmiş onu söyleyim. Araç o kadar yumuşak ve sessiz olduki lastik yanaklarının bir miktar orjinal ölçüden büyük olması ve lastiğin yumuşak yapısı ve desenlerin yol eksenine dik değilde açılı basması sayesinde araç tahmin ettiğimden beklediğimden çok daha sessiz oldu.
    --Islak yolda hep yorumlarda okuduğum gibi lastikler çok başarılı tırnak aralarının geniş olması yumuşak yapısı ortasında suyun kanallara rahat girmesine yardımcı olduğunu düşündüğüm bütün lastık çapınca bir boşluk olması sayesinde ıslak zeminde yola çok iyi tutunuyor
    --Karlı zeminde yaklaşık 30 km köy yolunda test etme fırsatım oldu. Öncelikle tabiki bir kar lastiği olmadığını söylemek lazım ancak gidip geldiğim yolu daha önce kar lastikleriyle nasıl gidip geldiğimi düşündüğümde lastikler için kesnlikle başarılı diyebilirim. Özellikle lastiğin tırnak aralıklarıının geniş olmasından dolayı tırnakların karlı zenime oturduğunu yine yumuşak yapısı sayesindede tutunmasının arttığını düşünüyorum. Kardada beklediğimin üstünde performans sergilediğini söyleyebilirim.
    --Lastiklerle ilgili birkaç endişem var 1. si çabuk yıpranma deformasyon 2. si çabuk sertleşme 2. kışta performans kaybı 3. sü yaz sıcaklarında nasıl performans sergileyeceği. Bakalım onlarıda inşallah zamanı gelince göreceğiz.
    Genel olarak şöyle diyebilirim bir ebat büyük olmasından dolayı nasıl olar endişemin cevabı gayet güzel oldu konforda o kadar büyük artış olduki beni oldukça memnun etti. tabi bir miktar yakıta yansıdı ama bence hiç önemli değil.
    Islak yol karlı yoldaki tutuşunu çok başarılı buldum zaten çok yoğun kar yağısı olmuyor kışlık yazlık lastikle ugraşmaktansa benim için yeterli.
    Sessizliğini yazmıştım oda oldukça başarılı.

    1.jpg 3.jpg 2.jpg 4.jpg 5.jpg
     
    endspeed, serdar sahin ve simonmc bunu beğendi.
  2. serdar sahin

    serdar sahin Sürücü

    Katılım:
    27 Ekim 2016
    Mesaj:
    72
    Alınan Beğeniler:
    25
    Şehir:
    istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar Şahin
    Araç Modeli:
    2015 Rio Concept 1.4CRDI
    Hayırlı olsun. Bende bu lastiğin videolarını izledim, çok mantıklı geldi. Aracım şuan 23 bin km de, sanırım 1 ay sonra bende yeni lastiklerin görüntüsünü buradan paylaşırım :)
     
  3. beyaz55

    beyaz55 Ralli Pilotu

    Katılım:
    5 Ocak 2014
    Mesaj:
    1.425
    Alınan Beğeniler:
    431
    Şehir:
    samsun
    Gerçek Ad-Soyad:
    beyazıt bahadır
    Araç Modeli:
    2013 kia rio 1.4 crdi fancy
    Gule gule kullanin:) ben yazlik kislikciyim ama yazliklari bi sonrakinde 205 michealin alcam:)

    Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     

Bu Sayfayı Paylaş