Bence zor değildir. Arabanin altina iyice girmen gerekli birde dedigim modul meselesini arastir. Eger öyle birsey varsa pahaliya cikar. O zaman da sen uygun olmasi icin ayri bir sistem kurman gerekecek
Eğer devre hazır ise sadece ampulü alman yeterli olabilir.Ama yine de serviste yazılım üzerinden sis farı özelliğini açmalar gerekebilir.Devrenin hazır olup olmadığını sis farını takacağın kaplamayı söktüğünde görmen mümkün Cihan.Ayrıca düğmeyi takacağın yerde direk soket mevcut ise sadece soketi takman yeterli olacaktır.Normalde sis farları Body Contol Modülü yani arabanın kendi sistemini kullanır.Sigorta ve rolesi sistem üzerinde mevcuttur.Büyük ihtimalle vardır bence devre hazır olarak.Ancak yok ise motor bölümünden sürücü kabinine oradan da düğmeye kablo çekilmesi gerekir.Servis çok para istemiyorsa oraya,ya da iyi bir elektrikçiye yaptırmakta fayda var.Sen tampondaki takılacak yerin ve düğmenin takılacağı yerde soket olup olmadığını kontrol eder ya da bize fotoğraf gösterebilirsen düşük ihtimalle de olsa yardımcı olmaya çalışırız. Ama devre yoksa tarifle sis farı devresi çekilmez.Elektrikçiye gitmen lazım.
Hakan abi şimdi ürün ulaştı elime. Davlumbazın içinde kutu var acıyorum onu ama anlamadıgım ıcın bılmıyorum tesısat hazır mı degıl mı birde sisleri arka sislerin anahtarına baglatıcam extra hat cektırmek istemiyorum. Diyelim elektrikçide tesisat çektirdik arıza lambası yakar mı ? Birde kaplamayı nasıl sökebilirim abi ?
Tampondaki sis farının yerindeki o kaplama ulaşılabiliyorsa alt taraftan yatarak, bizim ceratilardaki gibi davlumbaz ve kaplaması sökülerek ya da far sökülerek yapılabilir. Anahtarı arka sis anahtarına bsğlaysbilirsun.Ama beslemesini direk aküden ayri bir role ve sigorta vasıtası ile yapmanda fayda var Aksi halde arıza lambası yakabilir.Tabi bu söylediklerim arabanda devre hazır yoksa.Yani arka sislerin sadece anahtarını kullan.Oda çevirmeli ise kullanabilirsin.Bas bırak şekli de ise oraya da bağlayamayabilirsin.Yani sadece anahtarı kullan.Arka sis devresini kullanma bence.O zaman yüksek ihtimal arıza lambası yakabilir.
Abi kutudan içeri soktum teli video cektım o yesıl yapragın oldugu parca mı kı sıs farının ceercevesi ? http://tinypic.com/r/25rfn76/8
O yeşil noktanın olduğu yerin sağında solunda tırnaklar gördüm.Sanırım o tırnaklarından kurtarıp oraya takılacak.
Hakan abi servisi aradım, burda randevu alıp beklemenıze gerek yok dısarıda bı elektrıkcıde aküden ayrı bi kablo cektirin beyin algılamıyacagı ıcın arızada yakmaz dedi. ? Ne düşünüyorsun bunun için
İsmail abi 80 lıra ya hallederiz dedi yarın bi yere daha bakıcam ama aklıma takılan sis farı tırnaklımı vidalı mı vida cıkmadı kutudan ? Üstteki yeşil yer sisin takılacagı kapak o cıkacak sis gelecek.
Sana gelen malzemeye baktigimda cerceve takmatik ama sis vidali gozukuyor. Ben oyle anladim. 80 lira uygun.
Abi vidalı ise bu vidayı nasıl bulabılırız buna göre standart mıdır ? Çerçeve takmatık evet aracın üstünden takılıyor.
Elektrikci halleder o işi. Ama yinede elemana sor, onden falan takmaya calismasin. Arti istersen slikonla da monte ettirebilirsin.