Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yağ değişimi

Discussion in 'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' started by cer.fire, Apr 15, 2013.

  1. cer.fire

    cer.fire Usta Sürücü

    Joined:
    Jun 7, 2011
    Messages:
    878
    Likes Received:
    41
    Location:
    ankara
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    geçen sene 2004 model bir 206 almıştık. aldıktan sonra bakım yaptırmıştım. ama haliyle cerato varken 206 ile fazla bir yol yapmıyoruz. arabayı alalı 16 ay oldu. 3.000 km yol yapmışız. yağın durumu iyi ama 1 seneyi geçtiği için yağı değiştireymi , ne tavsiye edersiniz?
     
  2. kanikarali

    kanikarali Ralli Pilotu

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    150
    Location:
    Ankara
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Kanıkara
    Araç Modeli:
    2006 Cerato 1.5 CRDİ
    Adaşım bana göre yağın niteliği önemli. Nitelik derken de yalnızca renk değil. Rengin kararması bazen yağın ömrünü tamamladı gibi yorumlanıyor. Aslında kararan yağ, görevini yapmış yağdır. Yağların temizleme özelliği vardır bilirsiniz. Dipte, köşede, kanalda biriken tortu, kurumu sökmesi lazım yağ. Ondan sonra Filtrenin görevi başlar. Filtre de görevini yapıyorsa yağın renginin açılması lazım. Bir diğer yağ özelliği de yağın elastikiyeti. Yağ çubuğunu çekin. İşaret ve baş parmağınızın arasına 1 damla yağ alın. İki parmağınızın birbirine hafifçe temasını sağlayın ve tekrar yavaşça parmaklarınızı ayırın. Yağ hemen kopuyorsa yağı da hemen değiştirin. Ancak sizin yağın süresi oldukça (16 Ay) geçmiş. Bu arada Filtre de şişmiş olabilir. Biliyorsunuz Filtrelerin asıl süzme olayını süzgeç kağıdı yapıyor. O niteliğini kaybederse filtreleme olayı da biter. Kararı siz verin. Çok kullanmıyorsanız değiştirmeyebilirsiniz. Yağ Eksiltmemesi, hararet göstergesinde ani çıkışlar olup olmaması ve motor sesi size uyarıda bulunacaktır.

    Kolay gelsin.
     
  3. ism@il

    ism@il SUPER MODERATOR

    Joined:
    Nov 29, 2012
    Messages:
    20,638
    Likes Received:
    4,794
    Location:
    İSTANBUL
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Ali abi çok güzel yerlere değinmiş...yazılanları uygulayarak karar verebilirsiniz.

    sevgi, saygı ve bilginin buluştuğu yer 'KCTR AILESI'
     
  4. Mahir

    Mahir Moderator Moderator

    Joined:
    Dec 23, 2012
    Messages:
    9,549
    Likes Received:
    3,737
    Location:
    Düzce
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Hocam babamda 2003 megan 1 var daha 62 binde 2 sene bir yag degiştirir sıkıntı olmuyor syg
     
  5. cer.fire

    cer.fire Usta Sürücü

    Joined:
    Jun 7, 2011
    Messages:
    878
    Likes Received:
    41
    Location:
    ankara
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    ali abi bilgiler için teşekkür ederim. 2 ay önce yağı kontrol etmiştim, birdaha bir kontrol edip ona göre bakacağım.
     
  6. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Joined:
    May 5, 2011
    Messages:
    33,835
    Likes Received:
    9,423
    Location:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    En kötü ihtimalle;eğer yağ konusunda şüpheniz devam ederse;daha önce motora koyduğunuz yağdan 2-3 litre alın ve vakumla yağ çubuğu içinden motorda şu anda bulunan yağdan 2-3 litre çektirererk yeni yağ ekleyin.Böylece yağı yarı yarıya yenilemiş ve asıl değiştireceğiniz zamana kadar içinizi rahatlatmış olursunuz.Yalnız yağın aynı marka ve numara yağ olmasına dikkat edin.
     
    05rio50 likes this.

Share This Page