Evet. 1.4 Tsi 180 hp Cav kodlu motorlarda yağ yakma daha fazlaydı. 2013 yılında güncelleme ile CTH kodlu motora dönüldü fakat yağ yakma azalsa da devam etti. Bunun üzerine VW bu motorunu da arşive kaldırıp 1.8 Tsi getirdi. Bu bakımdan ilk çıkan motorları almamak mantıklı. Yoksa 1.4 Tsi olup limit altında olan 122 hp,140hp ve 160hp lik motorları tercih edilebilir. 1.4 Golf GT'de sorunun kendilerinde olduğu açıklamıştı VW. Bu motoru sadece Jetta ile Golf'te kullanıp hemen üretimden kaldırdı. Kesinlikle sorunlu motordu. DSG için hala mekatronik değiştirenler var. Sizi Techturkey'den de görüyorum. Dikkat ederseniz orada da bu sorunları yaşayanlar mevcut. Kısaca özeti; ben her arabasında her motorunda problem var demiyorum. Bir iki motorunda ve DSG ilk çıktığı dönemde sorunlar yaşandı. Bu bakımdan bazı kombinasyonları saatli bomba olarak görüyorum. Garantisi biten DSG araç almam mesela. Ve bu motorları test etmeden kullanıcıya satıp daha sonra da sorunlu olduğunu anlayınca üretimden çekmesine kızıyorum. Bu kadar.
eşegi saglam kazıga baglarım diyorsun.haklısın dostum ama kellesinide uçurmayaydın....cav ve cth ler abartıldıkları gibi muhteşem motorlar degiller.ben thp nin daha saglam ve dayanıklı oldugunu düşünüyorum ama işin başında vw amlemi varya her türlü satar ülkemde. zaten alınacaksa 1.4 125-140 alınır.160lıklar gene SCturbo.
Konuya aslında şu şekilde bakalım. SÜrekli çamur araçlara atılıyor. Sürücülere çamur atmak gibi olmasın ama, Tsi motorlarda 105 hp 122hp 140hp ve 160hp motorlara sahip araçlar sürüldü piyasaya. 1.4 180hp Supercharger ve turbo beslemeli araçlar sürüldü piyasaya. araçlar şöyle patladı böyle patladı diye şikayet eden çok sürücü tanıdım forum yada internet ortamında değil. Araba sevdam'ı çok kişi bilir sosyal çevrede hatrı sayılır sayıda sürücü arkadaşlarım var. ama gözlemlerime bakacak olursak, Sorun yaşamayan sürücüler genelde. Araçlarını stock kullanıp sınırları zorlamadan zamanında serviste bakımını yaptıran arkadaşlarım oldu. Sorun yaşayan sürücülere gelecek olursak. aracını alır almaz soldan Sözüm meclisten dışarı kıytırık chip tuningcilere koşa koşa gidip aracın sınırlarını zorlayacak şekilde yazılım attırmalarıyla sorun zincirinin ilk halkasını takarak oldu. ve üzülerek tekrar belirtiyorum'ki ülkemiz sürücülerinin çoğu benzinli turbo araçları kullanmaya hazır değillerken Supercharger+turbo beslemeli araçlarların başına geçerek. Şahin edasında kullanmaya çalışarak sürekli redline de araç kullanarak marşa basar basmaz ne turbonun yağlanmasını bekleyerek nede hareret göstergesine bakmaksızın gaza yüklenip yola çıkan arkadaşlar turboda patlattı kapakta yaktı yağda yaktırdı. kendilerinde kabahati aramak yerine markaya çamur atmayı tercih etti. Gelelim TDI mi TSI motormu diye sorusunun cevabına, Hususi dizel araçları hem bakım masrafları hem vergi durumundan ötürü hemde bilen abilerim arkadaşlarım bilirler. uzun yol çok yaparım. Yolculuk sonundaki baş ağrısından ötürü dizel uğultusunu hiç bi zaman sevmediğim için tercihim. Makul tsi bi araç olurdu her zaman.
Yani mesela bir süper b sınıfı araba için makul motor en iyi seçenek 1,4 ısı 120bygr motor mu olurdu???
Hocam Superb alıyorsanız. 1.6 TDI olmalı çünkü kullanıp satacağınız zaman daha kolay satılır. Her ne kadar çok kullanılan dizel zor satılır densede D segment araç olup az yakması çok makbule geçer. Hem konforlu sürüş hemde minim yakıt gideri bulunmaz nimet. Bu yüzden Passat peynir ekmek gibi satılıyor arkasından Superb geliyor sebebi ise Passata bulunan 1.6 TDİ motor... Superb binilirse bana göre en full donanıma binilmesi lazım anca zevki çıkar... 1.4 TSİ 150 Prestige donanım 94.900 1.6 TDİ manuel 104.900 biraz daha kasılıp yakıt derdi düşünmeden konforunda dibine vurarak gezilir
Senede ne kadar kk yapıyorsunuz. Buna göre değer aslında. 5-10 bin yapılıyorsa Tsi mantıklı gibi duruyor ama 10 bin geçiyorsanız Dizel Yada Lpg 4ever Sony Xperia Z2
Peki 104 bine alternatifin nedir? Aynı donanıma sahip hangi dizel araç o fiyata? Neyle kıyaslama yapacağız?
Mesela o kadar vermemek de gitsek yeni Mazda 3 powersense hb alsak 25bın tl cepte kalsa .... ya da başka fikirlere de açığız .
O zaman şöyle düşünmek lazım. Bana hangi tarz bi araba gerekli. B mi C mi yoksa D segmenti mi almalıyım. Ondan sonra hb mi sw mı olmalı diye düşünmeliyiz. Ardından seçim yaptığımız segmentlerdeki arabaları kıyaslamak lazım. Başka seçeneklere yer vermemeliyiz. 100 binlik D segment dizel bir sedan alacağıma c segment otomatik bir dizel alabilirim yada B segment full + opsiyonlar dahil araçta alabilirim dememek lazım. Yada ikinci el sportage, hatta xtrail bile alınabilir dememek lazım. Ben öyle değerlendiriyorum. . .
Yorumuna sonuna kadar katılıyorum kardeşim. Dsg problemlerinin bir kısmıda hatalı kullanım ve pedal booster,hatalı be fazla yüklü chip tuning,box tuning ve zamansız uygunsuz bakım materyal ve dizayn problemleri de var tabi ki.Ve de servislerin bakım standartı olmayışı diye de uzatabiliriz.
Haklısın abi ... ülkede para kolay kazanılmıyor araba alsan sonraa yakıt derdine düşüyorsun o yüzden 40 kere düşünmek lazım
Aynen kardeşim.Gırtlağina kadar donanım olan iç ve dış malzeme kalitesi yüksek başka d segmenti araç yok.Ben çok inceledim. 308 c segmenti olmasına rağmen o donanıma hem yaklaşamıyorsun hemde fiyat 95 bin tl yi buluyor 1.6 da. 508 yine donanımı superb e göre hem eksik hem de fiyat 130 bin sınırını geçiyor.
Aynı fikirdeyim. Zar zor kredi çekerek alınan arabalar garajda yatmak zorunda kalabiliyor. Sonra az kullanılmış garaj arabası şeklinde ilanlar görebiliyoruz. O yüzden limitleri fazla zorlamadan ihtiyacımıza göre araba almak lazım. Eeee biz ne zaman mersolara bmwlere binicez diyorsak, hayırlısı olduğu zaman bineceğiz.
Bi kere ben bmw ciyim de ^_~ şuan hiç gözüm yok bi Mazda 3e hayır demem hahahah bi de çok uzun sedan araba şu an cazip değil benim için hb ve daha spor görünümlü araba bana daha ii gider
Allah cümlemize daha ii arabalar nasip etsin. 2 gün önce bi cerato gördüm 10 numaraydı yeni kasa sanırım . niye ise kia yeni cerato getirmiyor TRye