10 Kasım LPG KABLO

2017 concept plus yakıt tüketimi

'Cerato' forumunda Erhan35 tarafından 4 Aralık 2017 tarihinde açılan konu

  1. Erhan35

    Erhan35 Acemi Sürücü

    Katılım:
    27 Ağustos 2017
    Mesaj:
    14
    Alınan Beğeniler:
    6
    Şehir:
    İzmir
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ulusan
    Araç Modeli:
    Kia cerato concept plus 2017
    Herkese selamlar
    Ağustos ayında 2017 model Kia Cerato Concept Plus aldım. Fabrika verilerinde sehir ici 100 kmde 5.5lt yaktigi söylenen 4400 kmde olan aracım, şehir içinde 100 kmde 7-7.5 lt gibi yakıyor. Sizce normal mi? Otomatik vites ve daha açılmamış motor mudur nedeni? Diğer concept plus kullanıcılarında yakıt verileriniz nelerdir?
    Herkese kazası belasız sürüşler.
     
  2. ReNe

    ReNe Super Moderator Super Moderator

    Katılım:
    12 Mayıs 2011
    Mesaj:
    8.460
    Alınan Beğeniler:
    2.112
    Şehir:
    İSTANBUL
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Merhabalar , yeni otomobiliniz öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun .
    Genel kanı araçlarımızın yakıt tüketimlerinin azalması için 10.000 km kadar yol almamızı söyler siz zaten yolu yarılamış gibisiniz bundan sonra bir parça daha tüketiminiz azalacaktır ama tüketimi etkileyen bir çok faktör var . Bazı kullanıcılar gün içinde az km yol yapıyor motor soğukken daha fazla yaktığından mesafede az olduğundan ekonomi sağlanmadan hedefe varılıyor . Çok trafiğe giriyormusunuz bilemiyorum ama dur kalklar da tabii tüketimi dramatik şekilde yükseltiyor . Güzergahınızda çok irtifa oluyor mu mesela ? yokuşlu yollar da araçlarımızın fazla yakıt tüketmesini sağlıyor . En güzeli uzun bir yolda aracınızın tüketimini hesaplamak gibi duruyor malum şehir içlerinde çok fazla değişken var . İşin bir diğer boyutu dediğiniz gibi yakıt tüketim fabrika verilerinde kullanılan yöntem çağ dışı yakın zamanda bu sistemi değiştirip daha gerçekçi prosedüre geçilecek o yüzden de fabrika verilerine kesinlikle hiç bir marka modelde güvenmemek gerekli . Bazı markalar bu bahsettiğim yeni nesil tüketim testlerini yayınlıyorlar aslında ama daha tüm markalara yaygınlaşmadı . Birde Kia Hyundai motorları özellik olarak dayanıklı ve problemsiz olmaları ile ünlüler ama yakıt tüketim konusunda bu güne kadar iddaaları olmadı birde güç dağılımı konusunda da homojen değiller yani araçlarımız 2000 devirlerde güç patlaması yaşıyor 3000 devirden sonrada güçleri düşmeye başlıyor . Tekrardan aracınızı güzel günlerde kullanmanızı dilerim ..
     
    Erhan35 bunu beğendi.
  3. Erhan35

    Erhan35 Acemi Sürücü

    Katılım:
    27 Ağustos 2017
    Mesaj:
    14
    Alınan Beğeniler:
    6
    Şehir:
    İzmir
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ulusan
    Araç Modeli:
    Kia cerato concept plus 2017
    Teşekkür ederim Murat Bey.
    İzmirde ikamet etmekteyim. İstanbul kadar olmasa da izmirin trafiğinde de dur kalklar hiçte az değil. Genel kullandığım güzergahta rampalarında çok olduğunu söyleyebilirim. İlk aldığımda Bodruma 100 Km de 4,8 lt ortalama ile gidip gelmiştim. Tabi şuan bana dediğim değerlerin fazla gelmesinin bir nedenide eski arabamın (2011 Peugeot 206+ dizel) az yakıyor olması. Ancak yakıt tüketimi biraz fazla olsa da, arabanın rahatlığı, kaçışı, oturaklılığı ve donanımından çok memnunum.
     
    ReNe bunu beğendi.
  4. ReNe

    ReNe Super Moderator Super Moderator

    Katılım:
    12 Mayıs 2011
    Mesaj:
    8.460
    Alınan Beğeniler:
    2.112
    Şehir:
    İSTANBUL
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Evet Fransızlar gerçekten ekonomi konusunda daha iyiler ayrıca 206 nın hafif şasi ve ince tekerlekleri de tüketimde baya iyi değerlere imza attırmıştır . Zamanla hem yararlı kurum oluşumu dolayısıyla bir parça daha ekonomik sürmenize yardımcı olacak hemde siz de aracınızı tanıdıkça daha iyi tüketim değerlerine ulaşacaksınız diye tahmin ediyorum . Yol bilgisayarı ekranında anlık tüketim verisi dursun derim , ara ara da genel tüketiminize bakın hem hafif oyun oynar gibi hissedersiniz hemde kendinizi geliştirirsiniz ;) İyi haberlerinizi bekliyoruz . İzmire selamlar :D
     

Bu Sayfayı Paylaş