merhabalar. aracım 2008 sorento prestige modeli. aracımı yeni aldım. kumandaları öğrenmek için kurcalarken. yanlışlıkla reset düğmesine basarak direksiyondan kumanda anahtar değerini sildim. configure düğmesine basınca ch1 ve ch2 çıkıyor ve anahtar değerini şimdi belirleyebilrisiniz uyarısı çıkıyor ama bir türlü ayarlamayı yapamadım ve hala direksiyondan kumanda edemiyorum. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
muhtemelen araç üzerindeki cihaz xetec dtm650. duble cihaz üzerindeki ayar menüsünden önce dili türkçe yapın. sonra ayar menüsü içindeki konfigirasyon menüsünden tuşları ayarlayın. tuşları tanıtmanız gerekiyor. hangi tuşun hangi görevi yapacağını siz belirleyebilirsiniz
ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. şu şekilde olmalı? direksiyondaki örneğin üst düğmeyi ses açma olarak atamak için direksiyonda bulunan üst tuşa basarken ekrandaki ses açma düğmesinedemi aynı anda basmalıyım?. şimdiden çok teşekkür ederim. iyi akşamlar ve iyi bayramlar.
doğru diresiyondaki tuşu başılı tutacaksınız. işlem gerçekleştiği zaman ekranda renk değişimi ile göstermesi lazım. kusura bakmayın artık bütün cihazlar necvox. xetec i unutmaya başladım. önceden sıfır montajını yapıyorduk. uzaktan tarif biraz zor oluyor
tekrar merhabalar. üşenmedim şimdi arabaya indim denedim ama olmadı. aracın üzerindeki sizin dediğiniz gibi xetec dtm650 gibi birşey yazmıyor. bilebildiğim kadarıyla prestige modeli üzerinde olan aracın orijinalinde olan herhalde. 6.5 inc'lik dvd ve geri görüş kamerası olandan. açılınca EKRANDA beyaz zemin üzerinde "KİA" logosu görünüyor. ekranın solunda ve sağında manuel tuşarın yanında ekran üzerindede dokunmatik olarak kumanda edilebiliyor. solda en alttaki setup düğmesine basınca ekranın solunda "RESET" düğmesi, sağında "CONFIGURE" düğmesi görünüyor. "RESET"a basınca "anahtar değeri siliniyor" yazıldı, sağdaki "CONFIGURE"e basınca "anahtar değerini belirleyebilirsiniz" yazdı. ama setup menüsündeyken direksiyondaki düğmeye basarken ekranda bulunan dokunmatik kumandalara erişilemiyor. sadeceekranın yanlarında bulunan kumanda düğmelerine basabiliyorum. eğer tekrar yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
eger resimdeki cihaz ise kullanım klavuzunu aşağıdaki linkten alabilirsin http://www.xetec.com.tr/kilavuz/dtm-650_kilavuz.rar
tekrar teşekkür ederim ama bu değil. benim cihazın resmini çekip ekleyebilirsem size atarım. saygılarımla.
merhabalar. aracımdaki cihazın fotoğraflarını çektim ama naıl yükleyeceğimi bulamadım. fotoğraf ekleme yapabilyormuyuz? tekrar iyi akşamlar ve iyi bayramlar. tekrar merhabalar internette bilgyi ararken benim aracımdaki sistemin bulunduğu bir satış ilanı gördüm. resimden anlayıp yardımcı olursanız sevinirim. http://www.otoraba.com/kia/sorento/x-force-2-5-dsl-ov-prestige/kia-sorento-x-force-2-5-193582.html
Bakın sabi bey bir konuda anlaşamıyoruz. şimdi 'direksiyondan kumanda' konusu zamanında yanlış yerde açılmış. Bende konuyu sorento kısmına taşıdım. Siz bu konudan bahsediyorsanız zaten konuda yazıyorsunuz. Yok başka bir konu ise hangisinden bahsediyorsunuz. Ismi ne, sorunuz ne?
Direksiyonun üzerine yeni modellerde olduğu gibi yaptıramazsınız.Direksiyon ve altındaki clock springin yapısı uygun değil.Ancak uygun clock spring ve http://www.ebay.com/itm/Switch-Audi...ies&fits=Make:Kia&hash=item2ec670ec2f&vxp=mtr linkteki ürünü alıp,kumandaya uyumlu bir teyp alırsanız kolu kullanabilirsiniz. http://www.kiaclubtr.com/showthread.php?t=4795&highlight=cerato+direksiyon+kumandas%FD bu konuda da paylaşım olmuştu.Ancak silinen mesajlar olmuş.