aracım şuan 91 binde.84 binde 5/40 castrol yag,yag filtresi,mazot filtresi degişti.her 5000 de hava filtremi degiştiriyorum.ilk aldıgımda (83bin civarı)devirdaim degişmişti.aracımda bir sıkıntı yok.şuanki km.de yaptırmam gereken veya kontrol edilmesi gereken nelerdir??? bilgili kişilerden yorum bekliyorum.
Kia resmi sitesindeki bakım çizelgesine bir göz atın isterseniz Benzinli dizel çok fark etmez, 90000 KM'de nelerin kontrol edildiğini nelerin değiştirildiğini görüp fikir sahibi olabilirsiniz. Düz mantık ile 90000 km'de tüm kayışlar (varsa triger zinciri) - rulmanlar - gergiler - fren sistemi - hidrolik hortumları ve seviyeleri - yürür aksam - egzos sistemi - motor takozları kontrol edilmeli. Hava filtresini değiştiriyorsunuz güzel, klima için kullanılan polen filtresi kontrol edilmeli gerekiyorsa o da değişmeli tabii ki. Kolay gelsin, umarım çok fazla parça değişimi gerekmez.
servise sordum. yag yag filtresi,direksiyon hidroligi,antifiriz,fren hidroligi, V kayışı,egzantirik gergi bilyası dendi.