2004 model sorento ex premiyum sahibi olarak bu sene başıma gelmeyen kalmadı arkadaş ve dost tavsiyesi ile ıspartada motor yenileme yaptırdım keşke yaptırmasaydım usta şöyle orjinal malzeme taktım şunu yaptım bunu ettim 235 bin tl masraf yazdı ve kuruşuna kadar ödedim aracı teslim alırken dedim eskisi daha atik ve düzgün çalışıyordu bu motorda cok garip sesler geliyor yok rodaj yaptık denedim bir problem yok dedi radyatörü monte ederken su hortum takılan kısımdan kırmış kırıla bilir normal karşılarım ançak beyimiz kaynakla yapıştırıcı ile tamir etmiş takmış ve bu radyatörle 1000 1500 km yol yaptı araç denedi rodaj yaptım dedi 20 güne yakın aracı kullandı sonuç teslim alırken kırık radyatörü kabul etmedim ücretini ben karşılarım şu radyatörü değiştir dedim ve değiştirtim ançak cok geç kalmışım 300 km sonra şanzuman birinci vitesde takılı kaldı ve hadi çekiçiye bindir yine bir dost tavsiyesi ile konya iline şanzuman tamirine gönderdim sağolsun usta yaptım denedim bir sıkıntı yok dedi birde benle deneme yaptık 30 35 km deneme yaparken ön cam çatlak olduğun fark ettim usta benim çamım çatlak veya kırık değildi ne oldu bura diyorum yeminle farkında değilim bilmiyorum dedi döneverdi geldiğinde de kırık tı tamir ediyorlar istersen falanca ustaya git benim yolladığımı söyle uygun fiyata yaparlar abi didi bir dükkana yolladı tamire 7 bin çamın yenisine 18 bin istedi dedim kalsın şu an yaptıramam dedim cıktım sonra bir başka çamcıya gittik 10 bin tl ye yenisini taktırdım ve teslim aldım usta tork könvertörünü yeniledim kartı şanzuman su aldığı için arızalanmış yeni kart aldım vites dişlilerini yeniledim onu ettim şunu yaptım dedi ve masraf 125 bin tl kuruşuna kadar ödeyerek dükkandan cıktık 250 300 km konyadan şehre geldim 200 veya 250 km trede işyerine giderken kullandım şu an araba şantiyede yatıyor niyemi işi cok cok kaliteli yapan ustalarım yüzünden allahıma havale ettim allahıma diyorum çünkü onların allahlarının olduğuna inancım yok bana allah korkusu olan işini hakkı ile yapan kia sorento tamir ustası lazım yeniden motor ve şanzuman revizyon yaptırmak için bir yeri yaparken bir yere zarar vermeyecek eli düzgün ciddi ciddi yaptığı işçiliğin arkasında duracak daha önceki ustalarım sağolsun götünü başını kıvırıp dansözlük ediyor motorcu şanzumancıya şanzumancı motorcuya kabahet bulup duruyor lar yok benim işcilikden değil bu kadar kısa sürede arızalanmaz diye yan yatıp camura batıyorlar