Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aracınızda Yağlama Yağı ile Birlikte Katkı Maddeleri Kullanmak Faydalı mıdır?

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda heh tarafından 5 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.423
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 31 Aralık 2012
  2. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.423
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Video da söylenenlere ek olarak tanınmış ve kaliteli olmayan yağ katkısı olanların yağlama yağı /karter flush ettirmesi ya da flush ürünü kendinin alarak bu katkı maddelerinin oluşturduğu karter çamurundan yağ değişimi esnasında kurtulmaları gerekir.

3. kanikarali

kanikarali Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    150
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Kanıkara
    Araç Modeli:
    2006 Cerato 1.5 CRDİ
    sanırım bu konuda yağ üreticilerinin farklı yaklaşımları var. Örneğin Mobil bu konuya farklı yaklaşıyor. Bir de yağın tam sentetik ve yarı sentetik olmasının farkı var. Mobil'in Economizer diye bir katkısı vardı. Dizel ve Benzinli profesyonel kullanıcıları bu katkının yararlarından %100 eminler. İlk çalışma kolaylığı, yağ eksiltme sorunları ve yakıt tasarrufu gibi.
    Mobil 1 çıktığında bu katkının gerekli olmadığı o zaman verilen seminerlerde özellikle belirtilmişti. Piyasada satılan sıradan yağ katkılarının kullanılmaması konusunda size katılıyorum.
    İyi sürüşler.

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.423
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Eskiden paylaşılmış önemli bir konuyu sizlerle tekrar paylaşmak istedim arkadaşlar.Malum yağlama yağı aracın performansından arıza riskinin artıp azalmasına kadar birçok şeye direkt etki eden önemsenmesi gereken bir konu.Bu yüzden bazı bilgileri tazelemek,yanlış bilinen birşey varsa beraber aydınlanmak için konuyu tekrar güncelliyorum;)

Bu Sayfayı Paylaş