Merhabalar , Hyundai yeni delhi expo 2012 fuarında Hexa uzay konseptinin dünya promiyerini gerçekleştirdi . Hyundai nin meşhur fluidic sculpture yani akışkan heykel tasarım dili bu araçta da yerini buluyor . Hyundai bu modelinde ix20 nin alt yapısını kullanıyor ama biraz daha geniş bir tasarımı var . 4.300 mm uzunluğa, 1820 mm genişliğe ve 1647 mm yüksekliğinde. Dingil mesafesi 2750 mm ve 19-inç lastiklerle donatılmış . Hyundai Hexa uzay konseptinde Kappa 1.2-litre turbo GDI motoru, altı-vitesli otomatik şanzıman tarafından destekleniyor , büyük ihtimalle gelişmekte olan ülkeler için bir model olacak ve seri üretime geçmesi muhtemel tabiiki bu kadar iddaalı olmayacak gelelim fotoğraflara ... Kişisel yorumum aracın heybetli burnu amerikanvari duruyor , bagaj kapağı ise mini havasında , en özgün kısmı içerisi ve renk kombinasyonlarını çok beğendim özellikle direksiyon çokdeğişik geldi acaba kullanışlımıdır ?
Ben de aracın önden görünüşüne takıldım.Farlar yeni tasarım led (High power) ampullerle aydınlatılıyor.Bu far ampullerinin teknolojisi daha çok yeni.Ancak yeterli aydınlatma sağladığını birkaç yabancı forum sitesinde okumuştum. Direksiyon gerçekten çok sıradışı.Aracın arkadan görünüşü Kia Soul a benzemiş sanki.Aracın genişlik ve uzunluğu gayet iyi bence.Jantlar da dikkatimi çekti. Marjinal bir araç.