Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

kia cerato hb lpg tankı sıkıntısı

'LPG Sistemleri' forumunda necomedia tarafından 17 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. necomedia

necomedia Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    selamlar arkadaşlar aranıza yeni katıldım hatta bu ilk yazım deneyişim olacak. o yüzden kusurum olursa lütfen uyarın düzelteyim.

aracım 2005 cerato hb otomatik

60000 kmde aldım, aracı çok sevdim ve çok uygun denk geldi kaçırmak istemedim aldım.

daha önce otomatik kullanmamış olmama rağmen, yine de performansından ve tüketiminden memnunum.

sormak istediğim şu; ben alırken lpg taktırılmış olarak aldım. stefanelli marka lpg takılıydı araçta. yalnız stepneyi çıkartıp onun yerine simit tüp dedikleri tanktan takmışlar.

stepne şu an bagajı işgal ediyor ve açıkçası bu yüzden bagaj kullanışsız oluyor.

bu stepneyi başka bi yere (bagaj kapağı yada aracın altı gibi) montelemenin bi yolu var mıdır ?

bu işin olabilitesi nedir acaba ? şimdiden cevap veren herkese çok teşekkürler.

2. u_d_cicek

u_d_cicek Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ufuk Doğan ÇİÇEK
    Araç Modeli:
    2011 Hyundai ix35 R Style Plus 4x4 (Dizel)
    öncelikle aramıza hoşgeldiniz. kazasız sürüşler dilerim.
    benim araçta da BRC kit var. ben şehir için kullanırken açıkçası stepne taşımıyorum. aracı aldığım kişiden alamadım stepne, kriko ve bijon anahtarını.
    lastik tamir tüplerinden iki adet bagajda mevcut. henüz hiç ihtiyacım olmadı çok şükür. ama geçen arkadaşın tekerleği inmişti denedik işe yaradı. en azından lastikçiye kadar götürdü.
    yazın uzun yola giderken kışlık aldığım lastiklerden birini yanıma almayı planlıyorum. lastik tabiri caizse gümlerse bu kitler işe yaramaz.
    ama dediğim gibi kriko ve bijon anahtarı da bulmam lazım :D
    saygılar...

3. necomedia

necomedia Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    aslında bagaj hacmi fena değil ama stepne gerçekten öldürüyor bagajı.

1 tane orta boy tekerlekli valiz, 1 tane de orta boy sporcu çantası alabiliyor.

bagaj kapağını düşündüm (ciplerdeki gibi) lakin arka camı ve görüşü epey kapatır kullanışsız olur gibi geldi.

aracın altına monteyi düşündüm (range rover gibi) tümseklerde altının sürtme ihtimali geldi aklıma.

bu stepne olayını nasıl çözerim şaşırdım.

4. u_d_cicek

u_d_cicek Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ufuk Doğan ÇİÇEK
    Araç Modeli:
    ince dolma lastik stepneler nasıl durur bilmiyorum. bir de bijon aralıkları uygun olur mu ona da bakmak lazım.
    ama mevcut stepneyi koyabilecek bagaj harici bir yer benimde aklıma gelmiyor.arka koltukların altında boşluk olsa oraya belki konabilirdi :confused:

5. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.423
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Merhaba.Aramıza hoş geldiniz.Aracınızı kazasız belasız kullanmanızı dilerim.Dolma teket uygun bijon aralıklı olanını servislere de sorabilirsiniz.Belki onlarda bulabilirsiniz.

6. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Zahmet olmazsa kendinizi tanışma konusunda tanıtabilirmisiniz...

sevgi, saygı ve bilginin buluştuğu yer 'KCTR AILESI'

7. necomedia

necomedia Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    teşekkür ederim arkadaşlar. tanışma bölümüne de uğrayacağım.

8. kanikarali

kanikarali Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    150
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Kanıkara
    Araç Modeli:
    2006 Cerato 1.5 CRDİ
    Necati Bey benim arabam da 2006 HB CRDİ. Sizin bagaj sıkıntınızı her halde en iyi ben anlayabilirim. Bana göre yapılacak iki şey var; ya stepne'yi atacaksınız yerine lastik tamir kiti koyacaksınız ya da LPG tankını.
    Bagajdan vazgeçemezsiniz. Bagaj bir şekilde ihtiyaç. Bir gün mutlaka kullanmak zorunda kalacaksınız. Simit tankı daha küçük ve silindirik tankla değiştirip bagaja montaj yapılabilir mi diye düşünüyorum o da pek rantabl gelmiyor. Bir alternatif olarak da bunu düşünün.:12032il3: Bana göre bu da sorunu çözmez gibi ama değerlendirin.

Kolay gelsin...

9. necomedia

necomedia Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    bu tamir kiti nasıl bişidir, kullanışı falan bi anlatım olsa ? teşekkürler bu arada.

10. u_d_cicek

u_d_cicek Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ufuk Doğan ÇİÇEK
    Araç Modeli:
    Tamir kiti lastikte oluşan patlağı köpükle dolduran bir tüp. %100 bir çözüm değil ama lastikçiye kadar götürebilen birşey.
    Benim bagajda iki adet mevcut. bazen bir adet yeteri kadar lastiği şişirmeyebilir demişlerdi o yüzden iki tane aldım. çakmak gazı gibi bir şey. yer kaplamıyor. şehir içinde işe yarar.
    lastiğe çivi batması gibi ufak patlaklarda işe yarıyor. lastiğin yarılması gibi büyük patlaklarda ise mutlaka stepne şart. o yüzden uzun yola giderken yanınıza almanızı tavsiye ederim.
    gerçi bagaj zaten uzun yola giderken lazım ama yapacak başka birşey yok.
    ben o tamir kitleriyle 2000 km stepnesiz uzun yol yaptım ama allaha şükür ihtiyacım olmadı.
    Sonuç olarak Ali beyinde söylediği gibi; ya stepne'yi atacaksınız yerine lastik tamir kiti koyacaksınız ya da LPG tankını.

11. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.423
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    :thumbup:

Bu Sayfayı Paylaş