Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kia Venga 1.4 crdi stop etme problemi

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Eksihayati tarafından 15 Haziran 2025 12:30 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. Eksihayati

Eksihayati Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hayati ekşi
    Araç Modeli:
    Kia venga 1.4 dizel
    Merhabalar
    2013 1.4 dizel kia venga aracım seyir halindeyken stop etti daha sonra bir iki kere marşa basıp gaza yüklendiğimde tekrar toparladı ve devam ettim .

Daha sonra marketin önünde beklerken rolantide stop etti ve tekrar marş bastığımda çalışıyor hemen akabinde stop ediyordu.

Cihaza bağladığımda hava akış metre arızası p101 veriyordu hava akış metreyi değiştirip arızayı sildiğimde tekrar stop etmeden çalışmaya başladı . Belli bir miktar yol gittim ve sonrasında tekrar seyir halindeyken stop etti arıza ışığıda yakmadı bu sefer. Ertesi gün aracın yanına gittiğimde kontağı çevirdiğimde hiç tepki vermiyordu fren sertleşmişti cihaza bağladığımda c1611 arıza kodunu aldım sildiğimde tekrar marş aldı eve kadar getirdim .

Bu arada egr valfinide hava akışla beraber söktüğümde valfin içerisindeki aşağı doğru hareket eden parça zor hareket ediyordu temizledim rahatlattım tekrar topladım .

Aracı çalıştırdım herhangi bir arıza kodu yok bir kerede marş aldı 10-15 dakika rolantide çalıştıktan sonra tekrar stop etti ve şu an marş bastığımda çalışıyor hemen akabinde stop ediyor stop ederken motordan dı dıt diye sinyal sesi geliyor.

Araç çalışırken rolantide dalgalanma yok çekişinde gidişinde hiç bir problem yok. Sorun ner3den kaylanıyor olabilir daha önce bu problemi yaşayan var mı teşekkürler

2. Eksihayati

Eksihayati Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hayati ekşi
    Araç Modeli:
    Kia venga 1.4 dizel
    Tekrar selamlar bugün aracı tekrar cihaza bağladığımda yeni bir arıza kodu aldım

Ayarlanmış bir P0685 arıza kodu ile aracınız çalışsa bile, her an stop edebilir. Bu koddan tüm güvenlik bileşenleri etkilenebilir. Örneğin; farlarınız aniden sönebilir, gösterge panelindeki ışıklar kaybolabilir, çekiş kontrolörü ve ABS sistemi devreden çıkabilir. Kazalardan korunmak ve diğer bileşenlere zarar vermemek için, bu kodun acil olarak ele alınması gerekir.

P0685 Arıza Kodunun Belirtileri Nelerdir?
    P0685 arıza koduna sahip bir aracınız varsa, aşağıdaki belirtileri fark edebilirsiniz:

- Motor arıza ışığının yanması
    - Gösterge panelindeki ışıkların yanmaması
    - Marş durumu olmaz ve motor hiçbir şekilde çalışmayabilir
    - Marş basar fakat motor çalışmayabilir
    - Motorun soğuk havalarda zor çalışması
    - Motorun çalıştıktan hemen sonra stop etmesi
    - ECM/PCM arıza emniyet moduna girerek motor gücünü sınırlayabilir

Belirtiler neredeyse birebir uyuyor teşhisi sonunda koyduk. Bu sıkıntıyı daha önce yaşayan var mı

Bu Sayfayı Paylaş