Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Umarım güzel vakit geçiririz bu forumda. Aracım Sportage 1.6 GLS Plus, 2 gün önce teslim aldım. sizlere sormak istediğim iki soru var ( şimdilik ) 1. OGS cihazını nereye takılıyor ? İnternette baktığım bir iki yerde bazıları ayna arkası siyah kısmı içine bazıları dışına diyor. Kafam iyice karıştı. Siz nasıl kullanıyorsunuz ? 2. Eski aracımda ( Ford Focus ) 220 volt çıkışım vardı ( kol dayanma bölümünün arkasında ). Çok işime yarıyordu - laptop, portable DVD player, oğlanın tableti, kamera ve fotograf makinaların pillerini şarj ediyordum. Malum bizim araçta böyle bir özellik yok ama piyasada 12 v - 220 v invertörler var. Kullanan var mı aranızda ? Problem yaratmayacak bir marka ve model önerebilirmisiniz. Şimdiden herkese teşekkürler. PS: Arada bir böyle sorularla başınızı ağrtacam
1- siyah kutu dediğiniz yerde yağmur sensörü var içine takılır mı oranın?ben tabiki ön camın uygun yerine taktım.. Aynanın hafif arkası 2- bilmiyorum
1- dıkız aynasının arkasına yapıştırmıştım sorun olmuyor 2- 12 220V çeviricide sorun olmaz devamlı takılı kalmaması gerekır her ıhtımale karsı zaten 220 olan araçlarda 12v den 220ye cevırıyor
Hayırlı olsun. 2.Yeterli güçte seçtiğiniz taktirde ve sürekli 12v sokette tutmadığınız taktirde marka çok farketmez.
Herkese teşekkürler. Bir de ön sis farların içinde iki ampul var ama sadece biri ( dış tarafta olan ) çalışıyor. İç tarafta olan ve hafif dışa doğru bakan sis farındaki ampul ne işe yarıyor ? Bende hiç çalışmadı, sizde de öyle mi ?
O ampul gece dönüşlerde karanlık sokakları aydınlatmak içindir belki dikkatinizi çekmiştir "nedense dönerken hiç karanlık olmuyor" dediyseniz sebebi o ampuldur. Eğer farlar auto konumunda ise ve hava yeterince karanlıksa yani ledlerle birlikle merceklerde yanıyorsa örneğin sağa döneceksiniz sinyal verip direksiyonu çevirmeniz ile birlikle o yanmayan dediğiniz ampul yanıyor ve dönüşünüzü aydınlatıyor dönüş tamamlanınca da sönüyor otomatik.
Sağ olun, bir özellik daha öğrendim. Şimdi aşağı indim ve denedim. Kısa farlar açıkken, dönüş sinyalini vediğnizde yanıyor, sinyali kapattığınıuz zaman kapanıyor. Kısalar açık, ön sisler açık , sinyal verildiği zaman da çalışıyor. Hatta kısalar açıkken , geri vitese aldığınız zaman ve sinyali açtığınızda da çalışıyorlar. Uzun lafın kısası - kısa farlar açıkken sinyallerin çalışmalarına bağlı olarak çalışıyorlar.