Problemlerinizin halledilmiş olmasına çok sevindim.İnsanın kullandığı aracın problemsiz olduğunu bilmesi sürüş zevki veriyor. Rica ederim. Sürekli 2500 devir ve altında kullanmak karbon birikimine neden olur.Uzun yolda bu durum çok fark etmez ancak şehir içi sürekli düşük devir kullanırsanız emme manifoldunu kurumla doldurursunuz.Ben aracım çipli olduğundan 1500 devir de bile canlı tork alabiliyorum.O yüzden benim vites değiştirme aralığım normal dizel ceratoya göre biraz farklı.Bir de ben agresif hızlanacaksam 3000 devri görür ve öyle vites değiştiririm.Ama normal kullanımda 2200 rpm civarında bile vites değiştirdiğim ve yumuşak ivmelendiğim çok zaman olmuştur. Sesten rahatsız olsanız da arada sırada 2500 devir üstü seyretmenizi tavsiye ederim.
teşekkür ediyorum. tavsiyelerinize uyarak 2200 devir civarları vites atıcam arada sırada da 2500 deviri geçersem sanırım problem olmaz. zaten 3. viteste 2500 deviri geçersem 4. vitese şehir içinde hiç ihtiyaç kalmayacak sanırım.
O civarda kullanırsanız hem yakıt ekonomisi,hem de sessiz kullanıma sahip olursunuz.Ama yine de ayda bir de olsa 2500 devir üstü 15 dk kadar kullanmakta fayda var.
Dun aksam yine direksiyondaydim,hep 2000d/dk civari vites degistirdim.Masaallah ne bi silkeleme nede sarsinti oldu 1500d/dk ya dustugumde.. M70T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sercan kardeşim bu şekilde uzun zamandır kullanıyorsun değil mi. karbon birikimi çok oluyormu aracında. ahmetcin ne zaman müsaitsin şu tavla maçlarına başlayalım artık
Karbon ne kadar birikiyor bilmiyorum ama her bakimda her bakimda würth'un bi katkisini koyuyorlar ismini yazarim sana.. Chip yaptirdigimdan beri hep boyle kullaniyorum M70T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Chipli araçlarda 1500 devir de gerçekten canlı bir devir.Hatta 1300 için bile ynı şeyi söyleyebilirim.
devir canlı olunca karbon birikimi azalır mı ki abi. sonuçta devirsiz kullanıma giriyor 1300-1500 devir
O devirdeki turbo,hava ve yakıt akış parametrelerin tamamı değişiyor chip te.Zaten egr valfi ya kısılıyor,ya da yazılımsal olarak tamamen kapatılıyor.Bu da zaten kurum oluşmasını önlüyor.
Tamamdır murat hocam bu hafta bakarız müsait olucam bu arada aracımı satmaya karar verdim satmadan biraz daha gezeyim
bugün yine denedim 2000 de vites değiştirirken 1500e kadar düşüyorum.Gaza bastığımda en ufak bir silkeleme ve hantallaşma olmuyor.. Maşaallah kerataya