Merhaba arkadaşlar. aranıza yeni katıldım. konuyu gördüm. çok zaman geçmesine rağmen yorum yapma ihtiyacı hissettim. uzun bir süredir araç ararken bu hainlikleri tek tek öğrendim... aracın garanti kapsamında servise sokulmaması ya da servis kaydının görünmemesinin nedeni; aracın filo aracı olmasından kaynaklanmaktadır. Neden garanti kapsamında servise sokmuyor bu adamlar diyorsanız cevabı basit. dışarıda bakım fiyatları ile serviste bakım fiyatlarını karşılaştırın. Kia' da yeni olduğumdan başka markalardan örnek vereceğim. mesela bir Ford veya VW' de yetkili servis bakımı ortalama 200 tl daha pahalıya gelebiliyor. adamların bu garantiden vazgeçmesi için, sürümden kazanması gerekmekte. yani ne kadar çok periyodik bakıma sokarsa o kadar çok kazanacak demektir. 200 tl fark ile araç 20 kere bakıma girse (200.000 km), 4000 tl bakımdan kar edilebilir. 3 yıllık bir süre sonunda, bu kazancı da satışta kaybetmemek adına km sardırılır ve araç ortalama değerlere çekilerek piyasaya sürülür. km si sarılan diğer araçlardan şöyle bir fark vardır bu gibi durumlarda; o da aracın hiçbiryerde kaydının olmamasından dolayı aracın km sinin sarıldığını belgeleyemiyorsunuz... zira ne bakıma servise giriyor, ne de 3 yıldan önce fenni muayeneye...
Abi koca koca şirketler bunlar filo kiralama işinde.... Böyle şeylere niye tenezzül ediyorlar anlamadım .... ZTE-BLADE cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi